RTX 5070 GPU kullanımı 2K yüksek ayarlarda %99'a ulaşmıyor

İsmail Eyemen

Çalışkan
ASUS Dual RTX 5070 satın aldım. Temiz Windows kurulumundan sonra driver kurulumunu da yaptım. Hiçbir sıkıntı yok, fakat 2K yüksek grafik ayarlarında oyun oynamama rağmen ekran kartı kullanımı %96'yı geçmiyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle ayarlanmış diye bir şey olamaz, oyundan oyuna tabii ki kullanım değişebilir farklı oyunlarda deneyin her oyun sürekli yüzde 99'da çalışacak diye de bir şey yok oyunun optimizasyonuna bağlı. Bazen 99'da sabitlenir bazen 90-99 arası gider gelir. Detaylı kullanım ve oyun bilgisi veriniz.

Her sistemde az ya da çok, CPU ya da GPU tarafında darboğaz vardır. Sistemim, Cyberpunk2077 Path Tracing ile Cities Skylines 1 High ayarlarda aynı FPS’i veriyor. Eğer hiçbir oyunda %95’i geçmiyorsa çözülür ancak tek bir oyunda böyle ise ona yapacak bir şey yok. Kaldı ki 0-5% darboğaz ihmal edilebilir bir değer.

işin ilginç kısmı orası 7800x3d ile kullanıyorum darboğaz olmasına imkan yok. Cod Black ops 6 oynarken de %96 başka bir oyun oynarken de %96

DSR kullan, 4K çekmeye çalış, her şeyi ultraya al, RT fulle, ekran kartına verebildiğin yükü ver ve bunu birkaç oyunda dene hâlâ hepsinde yüzde 96 ise o zaman bir problem olabilir.

DSR kullan, 4K çekmeye çalış, her şeyi ultraya al, RT fulle, ekran kartına verebildiğin yükü ver ve bunu birkaç oyunda dene hâlâ hepsinde yüzde 96 ise o zaman bir problem olabilir.
ac miragede işleme çözünürlüğünü %200e çektim 50fpse kadar düştü kart kullanımı %98e çıkabildi maksimum

X3D serisi darboğazı sıfıra indirir diye bir şey yok ki.

Şu adam BF6 oynamış senin setup ile. Kullanım %97.
o zaman normal bir durum diyebilir miyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…