Öncelikle herkese selam. İnternette bir forum üzerinde ilk yazım ve destek talebim ile hepinizi selamlıyorum. Ayrıca yıllardır sevdiğim abimin forumu olması da beni ayrıca keyiflendirdi. Daha öncesinde çokça açılmış ve üstüne yazılıp çizilmiş birçok konu var, fakat içlerinde gezerken biraz kayboldum. Hangi konu bana uygun olur çözemedim. İlk konum olması sebebiyle fazladan açtığım bu başlık için beni mazur görürsünüz umarım.
Destek ve önerilerinizi beklediğim konu şu: Aşağıda belirttiğim parçalar için
kasa,
işlemci soğutucu ve gerekiyorsa
kasa fanı sipariş etmek istiyorum. Ek aksesuarlar da hoşuma gidiyor; örneğin kasa içi ekranlar ya da “strimer” diye geçen RGB kablolar çok ilgimi çekiyor. Masamın üzerinde şık görünecek bir kasa arayışındayım. “Akvaryum kasa” olarak geçen modeller sanırım bana hitap ediyor.
Kışları İstanbul'da, yazları ise İzmir/Dikili’de yaşıyorum; bu yüzden görselliğin yanında soğutma performansı da benim için önemli. Toplama ve kablolama konusunda uzak ve deneyimsizim. İstanbul içerisinde önerebileceğiniz bir yerde toplatabilirim ya da mahallemdeki bir bilgisayarcıya da yaptırabilirim. Beklentim; bana gerçek anlamda bir alışveriş sepeti hazırlayıp, sadece inceleyip onaylamamın kalması. Vakit ayırıp bu şekilde yardımcı olabilecek olursa çok sevinirim.
Bütçe olarak kesin bir üst limitim yok. Link eklenebiliyor mu bilmiyorum ama araştırırken dikkatimi çeken birkaç model oldu:
- NZXT H9 Flow RGB+ Large Dual Chamber (Siyah) → 18.216 TL (7 fan ile geliyor)
- NZXT Kraken 360 Black (sıvı soğutma) → 8.903 TL
- HAVN HS420 Kasa → 10.500 TL (yanında fan gelmiyor)
Aklımdaki bütçe bu sistemlerle uyumlu, dolayısıyla yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Mevcut sistemim:
- İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
- Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 3070 → 5070 MSI X Trio'ya yükseltilecek
- Anakart: ASUS EX-B650M V7 (8000 MHz)
- RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 Neo Siyah DDR5 7200MHz CL34 AMD EXPO
- Monitör: ROG STRIX XG259QN 380Hz 1080p
- Güç Kaynağı: Rampage 850+ Gold