Zaten şöyle bir gelişme oldu: Bu yeni alacağım kablolar doğrudan PSU'dan güç çekiyormuş onun için de modüler olması gerekiyormuş. Ben kasanın arkasını açtığımda modüler olmadığını fark ettim, yine bilen birine götüreceğim baksın diye. Eğer modüler değilse zaten PSU'da değişmek durumunda kalacak.

Anlaması çok kolay, birine göstermenize gerek yok, eğer PSU kabloları yuvarlak şekilde toplu çıkıyorsa modüler değildir.
Bakın mesela bu EVGA'da kablo yerleri soket şeklinde, bu modüler bir PSU.
Bu attığım MSI modeli ise modüler olmayan bir PSU.
Eğer modüler değilse dediğiniz gibi PSU değişmesi lazım, ya her şeyden önce sisteminiz çok pahalı, ucuz bir sistem olsa alternatif çözümler düşünelim ama o kadar para verdiğiniz bir sisteme kaliteli modüler güncel bir PSU almanızı tavsiye ederim.

PSU'nuzu inceleyin sonrasında yeni PSU alacak olursanız öneri yapabilirim PSU için.

Anlaması çok kolay, birine göstermenize gerek yok, eğer PSU kabloları yuvarlak şekilde toplu çıkıyorsa modüler değildir.
Bakın mesela bu EVGA'da kablo yerleri soket şeklinde, bu modüler bir PSU.
Bu attığım MSI modeli ise modüler olmayan bir PSU.
Eğer modüler değilse dediğiniz gibi PSU değişmesi lazım, ya her şeyden önce sisteminiz çok pahalı, ucuz bir sistem olsa alternatif çözümler düşünelim ama o kadar para verdiğiniz bir sisteme kaliteli modüler güncel bir PSU almanızı tavsiye ederim.

PSU'nuzu inceleyin sonrasında yeni PSU alacak olursanız öneri yapabilirim PSU için.

PSU modüler değilmiş, bugün Vatan Bilgisayar'daki arkadaşa gösterdim. Sorun aslında çok komikmiş biz komplike hale getirmişiz :D ekran kartı kablosunu takarken üstten kilit gibi bir şey var oturması için ben kart pahalı diye korktuğum için yükseltme yaparken onu tam takamamışım. FurMark'tan sorunsuz geçti şimdi birkaç gün oyun test edeceğim bakalım. Hiç yoktan birçok bilgi öğrenmiş oldum, senin de yardımların için çok teşekkürler.

Sistemim.

AMD Ryzen 7 5700X 3.4GHz 36MB AM4 65W.
ASUS Prime B550M-K DDR4 s+v+GL AM4.
G.Skill Ripjaws V 32 GB (2x16) siyah 3600MHz DDR4 CL18.
ASUS DUAL-RTX5070-O12g-NVIDIA-GeForce-RTX 5070.
Adata Legend 850 Lite 1TB SSD 5000/3200MBs M.2 NVMe gen4 ALEG-850L-1000gcs X2
XPG k mesh kyber 750W 80+ Gold Rainbow mATX/ATX kasa siyah.
Cooler Master Masterliquid ML240L V2 240mm RGB sıvı soğutma.

Son RAM zamlarından sonra 100k ya yakın bir fiyatı vardır herhalde, ciddi korktum.

PSU modüler değilmiş, bugün Vatan Bilgisayar'daki arkadaşa gösterdim. Sorun aslında çok komikmiş biz komplike hale getirmişiz :D ekran kartı kablosunu takarken üstten kilit gibi bir şey var oturması için ben kart pahalı diye korktuğum için yükseltme yaparken onu tam takamamışım. FurMark'tan sorunsuz geçti şimdi birkaç gün oyun test edeceğim bakalım. Hiç yoktan birçok bilgi öğrenmiş oldum, senin de yardımların için çok teşekkürler.

Sistemim.

AMD Ryzen 7 5700X 3.4GHz 36MB AM4 65W.
ASUS Prime B550M-K DDR4 s+v+GL am4.
G.Skill Ripjaws V 32 GB (2x16) siyah 3600MHz DDR4 CL18.
ASUS DUAL-RTX5070-O12g-NVIDIA-GeForce-RTX 5070.
Adata Legend 850 Lite 1TB SSD 5000/3200MBs M.2 NVMe gen4 ALEG-850L-1000gcs X2.
XPG k mesh kyber 750W 80+ Gold Rainbow mATX/ATX kasa siyah.
Cooler Master Masterliquid ML240L V2 240mm RGB sıvı soğutma.

Son RAM zamlarından sonra 100k ya yakın bir fiyatı vardır herhalde, ciddi korktum.

Aslında bu sisteme o ekran kartı biraz fazla ama aynı durum bende de var. Ben de R7 7800X3D geçmeyi düşünüyorum düzgün fiyatlara gelirse.
Ekran kartının slotunun yanındaki PCI klidini diyorsunuz siz sanırım, adamakıllı takılmaması böyle sorunlar olabilir evet :)
En azından sorunu çözmüş olduk, geçmiş olsun.
Yakın zamandaki kendi tecrübelerimden konuyla alakasız bir öneri yapmak istedim size, yıllardır kullandığım 5'li uzatma prizinin topraklamasız olduğunu fark ettim, uzun vadede sistem için riskli, kaliteli bir uzatmaya 500 TL vermemek için 20 katı parayı riske atmamak adına yeni priz aldım, siz de kontrol edin yine, tavsiye ederim.