Hocam tekrardan selamlar. Henüz ram ayarları yapmadım fakat aklıma takılan bir şey var. Battlefield 6 oynarken fps değerim 150 iken, %1fps değerim 130 civarlarında oluyor fakat anlık olarak 70-100 arasına düşüyor, denemek amaçlı PUBG yükledim, onda da 250 fps alırken %1 fps değerim 130-140 civarlarında oluyor fakat Battlefield kadar sık olmamakla beraber 70-80'e düşüyor. Normal şartlarda %1 fps'in normal fps'e göre yüzde kaç altında olması gerekiyor?
Stutter probleminin de windows güncellemesinden kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım. Bu ekran kartını ilk aldığımda 1 ay sorunsuz kullanırken ilk windows güncellemesinden sonra hem stutter olmuştu hem de m2 bozulmuştu. Geçtiğimiz ay format atıp, bios güncelleyip ayar yaptıktan sonra stabil kullanırken yine windows güncellemesi geldi ve aynı duruma düştüm.
Hocam fikir vermeden belirteyim ki hepsini okudum. RTX4080S + R7 7800x3D ile Rustta çok fazla olmak üzere, CS2 maç başlarında var.
2 anakart, 1 çift ram değiştirmeme rağmen aynı sorundan muzdaribim ki cold boot sorunundan kaynaklı bu değişimleri yaptım, Ayhan hocam sana yardımcı olduğu gibi bana da oldu onu çözdüm ancak stutter çözemedim.
Gerçekten psikoloji bitiriyor öncelikle kafandan çıkart dünyanın sonu değil farklı bir sistem dizersin olur biter.
Benim diyeceğim şu: ben kesinlikle OS olarak düşünüyorum. PC'yi ilk alıp bir abimin elinde o anda bulunan W10 OS dosyası kurulumuyla hiçbir sorun yaşamıyordum, sonra kendim W11 defalarca temiz kurulum + DDU + BIOS + RAM ayarları vs ne yaptıysam çözemedim. Bu forum bana o kadar çok şey öğretti ki bir sorunu çözmek için 3-5 sene teknolojiden uzak kalmama rağmen hemen geri kaptım. Debloat falan yapmama rağmen geçmedi, azaldı. İmkanın varsa dediğin güncellemeyi kaldır ya da öncesinde bir OS sürümü yükle.
Bir yorumunu okudum: "Teknoloji geliştikçe sorunlar artıyor". Gerçekten öyle inan bana, o kadar güzel reklam, şu teknoloji, bu teknoloji insan gözünü boyuyorlar ama arka plandaki sorunları ya göstermiyorlar ya yaşayınca insan öğreniyor. Eski teknolojiler çok daha iyiydi. Gittikçe daha da beter hale geliyor.
Bu forumda dahil stutter İNTEL-AMD farketmeksizin sorun yaşayan çok insan var, bence daha kimsenin göremediği bir problem var ve bir gün çözülecek ama bakalım kim görecek, çözecek ve yayacak.
Windows 11 zaten rezil maalesef, bu setuplarda her biri farklı insan gibi her söylenen ayar vb. her sistemde gerçekten iş yapmıyor veya birini çözüyor birini çözmüyor.