RTX 5070 Ti kullanımının düşmesine bağlı drop giriyor

KarpuzluLolipop

Çalışkan
Selamlar.

RTX 5070 Ti ve R7 9700X'e sahip bir bilgisayarım var. Ekran kartımı FurMark'ta teste sokuyorum. Asla %99 kullanım olmuyor, hep 94-95'lerde. Testin içinde de minimum 1 kere drop giriyor ve kullanım 80 küsürlere düşüyor. Oyunlarda da hiçbir zaman %99 kullanım olmuyor. %94-95 kullanımda geziyor, aynı şekilde drop giriyor ve 80 küsürlere düşüyor. Sıcaklıklara baktım, sıcaklıklar normal, thermal throttling olduğunu sanmıyorum.

Çözüm olarak DDU ile driver silip tekrar yükledim, BIOS güncelledim, format attım, işlemciyi söküp taktım, ekran kartını söküp taktım, RAM'leri söküp taktım vs. hiçbir şekilde düzelmedi. Önceden böyle bir sorun yoktu, bir anda kendi kendine oldu. Lütfen yardım edin, delirmek üzereyim.

Tüm sistem özelliklerini, ekran, anakart, PSU, RAM ve ekran kartı marka modeli nedir?

Tek RAM takılı , XMP Kapalı şekilde test et.
Ekran kartının ve PSU tarafında güç kablolarının tam oturduğundan emin ol.
Driver sürümün en güncel ise önceki sürümleri de dene.
GPU-Z ile veri yolu hızını kontrol et.

Lg 2k 240hz monitör
Kc3000 m2 ssd
B850 TUF Plus WiFi
850W 80+ platinum
2x16 6000mhz cl30
Palit 5070ti gamingpro

özellikleri.

RTX 5000 serisi kartlarda sürücü kaynaklı sorunlar sıkça yaşanıyor. Bu nedenle daha önce stabil olduğu bilinen eski sürücülerden birine dönerek denemek faydalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…