RTX 5070 Ti laptop vs RTX 5080 laptop

Bütçe
₺140.000
5070Tİ 4080'den bile kötü hiç önermem saf güç olarak bile çok zayıf 115W TDP'si var. CUDA çekirdeği ve işlem gücü olarak VRAM olarak çok fark var. Omen Max güzel kasadır alabilirsiniz ama 130-140K fiyatları verilir mi bilmiyorum.
4090'dan senaryoya göre benzer 4090 daha yüksek CUDA çekirdeğine sahip olmasına rağmen sanırım %5-10 falan daha güçsüz ama 5080 yine 5070Tİ'ye göre alınabilir 5070Tİ 80-90K olmadığı sürece para vermeyin. 5080 iyi görünüyor Omen Max serisi de iyi gözüküyor alabilirsiniz veya 4090 uyguna bulabilirseniz olabilir MFG çok kullanmam derseniz yeni seriye geçmek isteyenler 4090'lari satıyor ve pahalı cihazların ikinci elini satarken değer kaybı çok oluyor. İşlemci hakkında 275HX daha verimli ve R23 testlerinde 14900HX'e benzer performans veriyorlar lakin 8 P-Core kaybetmesini anlamlandıramadım detaylı oyun testlerine bakmadım ama büyük ihtimalle biraz düşüktür ama absürt watt değerlerine ihtiyacı yok yani alınabilir şahsen Omen Max alırdım veya ikinci el garantisi devam eden 4090 cihaz bakardım.

Hocam bir şey soracağım konudan birazcık bağımsız kalıyor. 120 watt 5080 laptoplarda çok performans kaybı olur mu?

Hocam bir şey soracağım konudan birazcık bağımsız kalıyor. 120 watt 5080 laptoplarda çok performans kaybı olur mu?
Hatrı sayılır performansı farkı olacaktır evet. 120W model görmedim belki slim kasalarda koyarlar.175W önerilen değerin altına düşmemek lazım.

Hatrı sayılır performansı farkı olacaktır evet. 120W model görmedim belki Slim kasalarda koyarlar. 175W önerilen değerin altına düşmemek lazım.

Baktığım model ROG Zephyrus G16 120 watt 5080 koymuşlar. Bu modele rakip model bulamadım. 175 watt olan modeller aşırı kalın oyuncu laptopları o da benim işimi görmüyor maalesef.

Baktığım model ROG Zephyrus G16 120 watt 5080 koymuşlar. Bu modele rakip model bulamadım. 175 watt olan modeller aşırı kalın oyuncu laptopları o da benim işimi görmüyor maalesef.
Çok sorun olmaz hocam slim kasalar için ideal daha yüksek watt modellerini koysalar ince kasa soğutmayı pek başaramaz. Zephyrus serisi için feda edilebilir hocam ihtiyacınız varsa alternatif çok az.

Çok sorun olmaz hocam Slim kasalar için ideal daha yüksek watt modellerini koysalar ince kasa soğutmayı pek başaramaz. Zephyrus serisi için feda edilebilir hocam ihtiyacınız varsa alternatif çok az.

Bu konuda Omen'in 17 ınch 4070 olanı kullanıyorum 330 watt şarj aleti var. Omen Max de de aynı şarj aletini koymuşlar. O aşırı zorluyor tek başına 2.5 kg üzeri şarj aleti var.

Çok fazla alternatifi yok maalesef cihazın Türkiye piyasasına gelirse Razer Blade 16 ve Gigabyte Aero 16X in 5080leri var. Zephyrus bile aşırı pahalı çıktı yurt dışında 3300 dolardan başlarken bizim ülkede 4500 dolar. Aşırı fiyatlar uçmuş. Diğer modellerin fiyatlarını tahmin etmek bile istemiyorum. Herhalde 220 binden başlar onlarda

Şuan sıfır laptop alınmaz yazın fiyatlar iyiydi ama bu sene çok kötü bakmıyorum kimseye de bir şey önermiyorum stok sorunları yurtdışında bile varken buraya gelen 2-3 modeli de absürt fiyatlara koyup satıyorlar.
İkinci el Zephyrus bakabilirsiniz oranin fiyatları belki daha elle tutulabilirdir.

Fiyatlar uçmuş durumda. Doların çıkmasından korkuyorum dolar çıkacak diyorlar. O zaman bu fiyatları hiç düşünemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…