RTX 5070'ten RTX 4090'a geçilir mi?

Relapse 77

Üstün
Yer
Antalya
Şu an sistemde RTX 5070 kullanıyorum ama bir tanıdık birisi elindeki RTX 4090'ı piyasa altı bir fiyata ucuza bırakacağını söyledi. Fiyatı henüz netleştirmedik ama piyasa altına vereceği kesin. 4090'ın kas gücü ve 24 GB VRAM'i malum, çok iyi performans veriyor. Ama bir yandan 5070 de güncel kart. 4090'a geçmek gerçekten mantıklı bir hamle olur mu yoksa gereksiz macera mı? Arada en fazla ne kadar fiyat farkı varsa bu işe girilir?

İkinci elde RTX 4090 ve 5070'i satın. O toplam para ile yeni GPU alın.

5070'den güçlü olduğu kesin, ne kadara bırakacağı bağlı hocam. Ama gerek var mı bilemedim, saf güç önemli ise tamam derim, teknoloji dert değil. Sadece DLSS5 yok.

5070'den güçlü olduğu kesin, ne kadara bırakacağı bağlı hocam. Ama gerek var mı bilemedim, saf güç önemli ise tamam derim, teknoloji dert değil. Sadece DLSS 5 yok.
DLSS 5 desteği de gelecek bu arada resmi olarak, NVIDIA açıklamasını yaptı. Sadece DLSS 4 MFG desteği yok RTX 40 serisinde, onu söyleyeyim.

NVIDIA CEO'suna gore 5070 4090 performansi veriyordu
Tam anlamıyla bir pazarlama yalanıydı...

@SalimBdk, Teknik olarak aslında multiframe gen ile daha iyi performans veriyor.

@SalimBdk, Teknik olarak aslında multiframe gen ile daha iyi performans veriyor.
Ikisi ayni deneyimi sunmaz. Teknik olarak değil yapay olarak verir gerçek olarak 4090 yanina yaklaşamaz. Lanse ettiğinde hiç öyle anlatmiyordu herkes ciddi saniyordu.

DLSS 5 desteği de gelecek bu arada resmi olarak, NVIDIA açıklamasını yaptı. Sadece DLSS 4 MFG desteği yok RTX 40 serisinde, onu söyleyeyim.

Tam anlamıyla bir pazarlama yalanıydı...

İşte... DLSS5 içinde aynisini yapacaklar 6000 serisinde yaziyorum buraya 5000 serisi deneme tahtası.

Aslında sisteminiz üst segment. Sadece ekran kartı orta segment kalıyor. 4090'a geçilebilir ama fiyatına bağlı. Kaç TL masraf yapacağınızı söylerseniz ona göre önerelim. 5080 de düşebilir belki.

5070'i sat
4090'ı da önce al sonra sat.
Gelen toplam parayla 5080 al.
Kalan parayla da yatırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…