IWinChesTeR

Çalışkan
Arkadaşlar 5080 arasında hangisi tercih etmeliyim bilmiyorum. Sistemim beyaz üzerine kurulu, o yüzden siyah ekran kartı tercih etmiyorum.
O yüzden çok sınırlı ekran kartlarına bakıyorum soğutma ve uzun süreli kullanım istiyorum sıkıntı çıkarmasın istiyorum.

Inspire aralarında en uygunu fakat beyaz renk yakışacağını düşünüyorum. Bir de bu verdiğim ekran kartları arasında hangisini seçmeliyim, 2 MSI kart arasında ne gibi farklar var?
ASUS ROG Astral White falan onlara girmiyorum bile çünkü aşırı saçma fiyatları var.
Aynı şekilde MSI Gaming X Trio biraz stok gelmeye başladı fiyatı düşmeye başladı fakat bunlara yaklaştığında o da olabilir bilmiyorum, çok kararsız kaldım.
Galax HOF da güzel duruyor ama stoklarda yok maalesef diğer serilerde aşırı ince geliyor bana.

Arkadaşlar 5080 arasında hangisi tercih etmeliyim bilmiyorum. Sistemim beyaz üzerine kurulu, o yüzden siyah ekran kartı tercih etmiyorum.
O yüzden çok sınırlı ekran kartlarına bakıyorum soğutma ve uzun süreli kullanım istiyorum sıkıntı çıkarmasın istiyorum.

Inspire aralarında en uygunu fakat beyaz renk yakışacağını düşünüyorum. Bir de bu verdiğim ekran kartları arasında hangisini seçmeliyim, 2 MSI kart arasında ne gibi farklar var?
ASUS ROG Astral White falan onlara girmiyorum bile çünkü aşırı saçma fiyatları var.
Aynı şekilde MSI Gaming X Trio biraz stok gelmeye başladı fiyatı düşmeye başladı fakat bunlara yaklaştığında o da olabilir bilmiyorum, çok kararsız kaldım.
Galax HOF da güzel duruyor ama stoklarda yok maalesef diğer serilerde aşırı ince geliyor bana.

EX Gamer ile Click OC arasındaki tek fark, ortadaki fanın boyutu. EX Gamer bir tık daha iyi; sırf bilindik marka diye fazla para vermeye gerek yok. Ventus Inspire'ın soğutması o kadar iyi değil. INNO3D hem uygun hem sağlam bir model, ancak görüntüsü tam beyaz değil. İlla beyaz olsun dersen EX Gamer almak daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:

3 model de alınmaz. Ventus'un soğutması rezalet, fanları uçak misali. Aero, "meh" ama fiyatı uçuk. İnspire minik bir kart, fiyatını hak etmiyor.

INNO3D varken diğerleri gereksiz.

Benden önce @Hamza Ensar Sağlam'ın önerdiği kart konusu geçenlerin en iyisi.

@IWinChesTeR,

Bunu alın geçin.

Colorful RTX 5080 iGame OC Ultra kartı ben aldım 1 haftadır kullanıyorum. Oyun içi sıcaklıkları 64 derece civarı. Coil whine yok kartta. Şekli şemali çok hoş. Tavsiye ederim. Biz 74 bin liraya aldık ama şu an 72 bin liraya düşmüş.

Marka olarak kendini kanıtlamış , mesela 20 yıldır ekran kartı üreten firmaları tercih etmek mantıklı olacaktır tabi ki burada bütçeniz de belirleyicidir.
Diğer markalar alınır mı? Alınır.
Sonuçta hangi marka olursa olsun üzerinde ki gpu yu ya nvidia dan yada amd den alıyor. Burada markalarda değişen ne dersek? değişen; ekran kartının board ın üzerinde ki çipler, devreler , transistörler , soğutucular vs.
Bunları kim ne kadar kaliteli ve uzun ömürlü parça ve işçilik kullanarak üretir orası belli olmaz!
Sapphire , xfx, powercolor , gainward , evga vardı, ama artık yoklar.