Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Yeni RTX 5080 ekran kartı aldım. İşlemcim ise 7950X3D. Fortnite'de işlemciye çok yük biniyor ama ekran kartına fazla yük binmiyor. Darboğaz mı vardır acaba? Yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla ekran kartı sürücüsü ile alakalı olabilirmiş. Bir önceki sürümü indirsem mi acaba? (BF1 de vs Marvel Rivals oyunlarında sorun yaşamadım)
Fortnite'ı DX 12 de oynayınca aynı yüksek CPU kullanımı oluyor. DX11'e çektiğimde ise drop yemeye başlıyorum. (PSU 850W)
7950X3D'nin darbogaz yapacagi bir ekran karti yok tuketici marketinde. Buyuk ihtimalle oyun CPU'ya GPU'dan daha cok ihtiyac duyuyor. Mantiklida, sonucta Fortnite grafik anlaminda ust duzey bir oyun degil. Drop yeme sebebin CPU'dan ziyade depolama olabilir. SSD mi kullaniyorsun yoksa HDD mi?
Rekabetci oyunlarda CPU kullanimi GPU'ya gore fazladir zaten normali de budur. Herhangi bir rekabetci oyunda bu ekran kartini yuzde 100 besleyebilecek bir islemci yok zaten cunku olay islemcinin, ekran kartini yeteri kadar besleyememesiyle alakali degil.
Yeni RTX 5080 ekran kartı aldım. İşlemcim ise 7950X3D. Fortnite'de işlemciye çok yük biniyor ama ekran kartına fazla yük binmiyor. Darboğaz mı vardır acaba? Yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla ekran kartı sürücüsü ile alakalı olabilirmiş. Bir önceki sürümü indirsem mi acaba? (BF1 de vs Marvel Rivals oyunlarında sorun yaşamadım)
Fortnite'ı DX 12 de oynayınca aynı yüksek CPU kullanımı oluyor. DX11'e çektiğimde ise drop yemeye başlıyorum. (PSU 850W)
Bu hafta gördüğüm kim bilir kaçıncı Fortnite sorunu. Bence Fornite'ta bir optimizasyon sıkıntısı var veya oyunun çalışma prensibi bu şekilde.
Diğer oyunlarda sıkıntı olmaması durumu açıklıyor zaten.
Bu hafta gördüğüm kim bilir kaçıncı Fortnite sorunu. Bence Fornite'ta bir optimizasyon sıkıntısı var veya oyunun çalışma prensibi bu şekilde.
Diğer oyunlarda sıkıntı olmaması durumu açıklıyor zaten.
Unreal Engine yapılmış kıçı kırık bir indie oyunda bile sistemin ekstra ısınması normal. Neyse bu motor kolaylık sağlarken, gelecekte oyun geliştirme sektörünün de nasıl tekelleşip, kâr için nasıl işçi çıkaracağının da bir gerçeği. Gerçi böyle giderse Çinli oyun motoru olarak anılacak. Çinliler her sektörde bu motoru kullanıyorlar ve üretim hızları büyük ihtimalle tecrübe kısmında da batıdan öne geçirecek. Üstüne bu adamların oyun motorunda öğrendikleri şeyleri forum vb. yerlerde paylaşsa da anlayamadığımızdan bir faydaları da olmuyor.
7950X3Dnin darbogaz yapacagi bir ekran karti yok tuketici marketinde. Buyuk ihtimalle oyun CPU'ya GPU'dan daha cok ihtiyac duyuyor. Mantiklida, sonucta Fortnite grafik anlaminda ust duzey bir oyun degil. Drop yeme sebebin CPU'dan ziyade depolama olabilir, SSD mi kullaniyorsun yoksa HDD mi?
M.2 SSD var ama bayağı azkaldı depolama alanı 100GB boş alan ya var ya yok
Eski sürücüyü indirip denesemmi sizce
Eğer indir derseniz şuaki sürücüyü DDU ile kaldırıp sonramı indireyim yoksa üstüne direkt kurulum yapsam bir sorun olur mu?
M.2 SSD var ama bayağı azkaldı depolama alanı 100GB boş alan ya var ya yok
Eski sürücüyü indirip denesemmi sizce
Eğer indir derseniz şuaki sürücüyü DDU ile kaldırıp sonramı indireyim yoksa üstüne direkt kurulum yapsam bir sorun olur mu?
Ustam 50K sürücüleri hepten bozuk. 566.36 yükle diyeceğim maalesef ekran kartını desteklemiyor. Hotfix sürücüsünü deneyebilirsin. Ben en azından 40K şu an kullanıyorum. Son sürücüde çıkan sorunu çözüyor galiba.