RTX3060 & R5 5600H Acer FPS drop

türkceyama_cok_guzel

Çalışkan
Acer Nitro 5 [AN515-45] model laptop sahibiyim. Tüm sistem sürücüleri güncel olmasına rağmen performans kaybı olduğunu düşünüyorum. AC Mirage oyununa kafayı takmış durumdayım. Stabil olarak 60FPS olarak çalışabileceğini düşündüğüm oyun, optimize ayarlarda bile 60 altında kalıyor sürekli droplanıyor. Aynı model laptopta izlediğim performans testinde bu sorun gözükmüyor.

Videodaki sistem 32 GB bellek benim sistemim tek slot 16 GB bellek. Bellek etkisi bu kadar fark yaratır mı yoksa başka sebepler mi düşünmeliyim?

40-30 FPS arası droplandığım için videodaki ayarların altında oynuyorum ama yine nafile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun içi sıcaklık değerleri nelerdir? Bu arada videodakiyle birebir FPS olmaz zaten.

RAM'den dolayı da olabilir. Videoda kullanım baya yüksek çünkü. Eğer sizde de kullanım öyleyse RAM kaynaklı olabilir.

Tek slot RAM'dan olabilir ben çift slot yapınca daha fazla alıyorum. Mesela Valorant'ta çok arttı. 144 zar zor görüyordum 200'lere filan çıkıyor ama fight filan düştüğü oluyor ayrıca sıcaklıklar aynı i5 11400H RTX 3060 32 GB RAM ve Acer Nitro 5 benimki de.

Oyun içi sıcaklık değerleri nelerdir? Bu arada videodakiyle birebir FPS olmaz zaten.

RAM'den dolayı da olabilir. Videoda kullanım baya yüksek çünkü. Eğer sizde de kullanım öyleyse RAM kaynaklı olabilir.
İşlemci zaten 90 derecede kendini kitliyor. Gpu sıcaklığı 80-83. İdeal olduğunu düşünüyorum. Tek düşüncem ram farkının droplanmadan bu kadar akıcı etki etmesi. Ayrica 85 wat üstü güç çektiğini şu ana kadar gözlemlemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…