Çözüldü Rufus seçenekleri ile eski bilgisayara Windows 11 kurulabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aqar21

Uzman
Merhaba arkadaşlar.

Bugün Recep Baltaş'ın videosunu izlerken bir şeyi fark ettim Rufus yazılımı sayesinde sanırım TPM 2.0 ve diğer gereksinimleri kaldırabiliyormuşuz. Eğer ki ben eski bilgisayarıma Windows 11 yüklemek istersem ve Rufus yazılımdan ilk seçeneği seçsem eski bilgisayarıma Windows 11 yükleyebilir miyim?

Çözüm
Kurmak mümkün. TPM 2.0 ve Secure Boot zorunlu oyun ve programları kullanamazsınız.
Bildiğim kadarıyla Windows 11 kullanmak için TPM 2.0 zorunluluk olmalı. ByPass ederek bu şartlar geçilebiliyor. Bu ekrandaki tik muhtemelen Windows kurulurken size TPM 2.0 gerekliliğinin sadece sorulmasını engelliyor. TPM 2.0 önemli güvenlik özellikleri sunuyor. Halihazırda stabil bir Windows 10 var eğer bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

Günlük kullanım için sorun yaratmadı uzun zamandır i7 3630QM işlemcili laptop ile Windows 11 Home kullanıyorum ama sadece internete girmek YouTube ve film dizi izlemek için kullanıyorum.

Microsoft'un yaptığı duyuruya bakılırsa gelecekte çıkan Windows 11'de Rufus seçenekleri ile eski bilgisayara kurulursa bilgisayarlar açılmayacakmış.

Aynı işlemle i5-3317U işlemcili laptopuma kurdum, kullanıyorum. Bir sorun yok, akıcı. SSD var tabi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…