Rus ordusu Ukrayna'daki askeri gücünü artırmak için ilave BMP-3 teslim alıyor

DarthGorsoy

Üstün
Makaleler
22
Yer
TR
Rus yüklenicisi Rostec 5 Nisan 2024'de Rus ordusuna bir grup BMP-3 ZMA siparişi teslim etti. Rostec aynı zamanda intihar dronları ve alçak irtifa dronları için 2S38 teslim edeceğini de duyurdu.

1712863285287.webp

BMP-3'ler 100mm'lik ATGM ateşleme kabiliyetine sahip top ve 30mm'lik otomatik top donanımıyla birlikte geliyor.

1712863426111.webp

Şu an kullanımda olmayan 2S38'ler BMP 3'lerin biraz değiştirilmiş gövdelerinde otomatik 57mm'lik 2A90 topunu kullanıyor. Uzaktan kontrollü kule platformu olan bu araç otomatik hedef takibi yapabilmesi dışında hava hedeflerine karşı kullanılabilen bir mühimmat çeşidiyle geliyor. Bu sayede hem piyade, hem zırhlı araçlar hem de helikopterler ya da dronlar için çözüm sağlayabiliyor.

Ben Ukrayna'yı tutuyorum. Rusya galip gelirse, yarın bizi de tehdit edebilir. Ukrayna'nın FPV Drone'ları iyi :).

Güzel bir model.

Yeni Rus askeri araçlarının hepsi uzaktan kontrollü taretlerle donatıldı.

Benim en çok takıldığım notka T-14 Armata'daki "Afganit" koruma sisteminin konumlandırılması, gerçekten değişik bir düşünce ile yapıldığı belli oluyordu. En çokta merak ettiğim, tankın arkasından gelecek bir anti-tank mühimmatına karşı nasıl cevap verdiler.

Bu video da Bradley vs BMP-3'ün güzel bir karşılaştırması var.

Asıl ilginç olan: BMP-3'ün dizel yakıt tankı öndedir ve Ruslar bunu bir nevi zırh olarak kullanıyor. Sanırım yeni modelinde de durum aynı.

Bitmedi ve daha da bitmeyecek gibi. Rusların zırhlı envanterinin yarısı eridi. Ne komik, geçen seçimi de Putin kazandı :D

Güzel bir model.

Yeni Rus askeri araçlarının hepsi uzaktan kontrollü taretlerle donatıldı.

Benim en çok takıldığım notka T-14 Armata'daki "Afganit" koruma sisteminin konumlandırılması, gerçekten değişik bir düşünce ile yapıldığı belli oluyordu. En çokta merak ettiğim, tankın arkasından gelecek bir anti-tank mühimmatına karşı nasıl cevap verdiler.

Bu video da Bradley vs BMP-3'ün güzel bir karşılaştırması var.

Asıl ilginç olan: BMP-3'ün dizel yakıt tankı öndedir ve Ruslar bunu bir nevi zırh olarak kullanıyor. Sanırım yeni modelinde de durum aynı.

Hocam BMP'ler 25mm ya da 30mm sabot'lara karşı çok iyi korunmuyorlar. BMP-3'ün çok garip bir denemesi vardı, küçük T-80 gibi olmuştu.

1712866207909.webp

Kimyasal başlıklı mühimmatlara karşı bir etkisi olabilir ama kinetik enerjili mühimmatlar için korunaklı değiller. Kompozit bileşenli ek plakalarla desteklenmiş PUMA gibi IFV'ler bir tık daha korunaklı.

1712866384602.webp

Afganit konusuna gelecek olursak, kağıt üstünde 1700m/s dart ve HEAT mühimmatlarını engelleyeceği yazıyor, en azından etkisini kıracağı daha doğrusu. Ne kadar iyi çalışır bilemeyiz daha Rusya bu tankları ve 2S38'leri Ukrayna'da kullanmadı.

Rusların Drozd sistemi vardı, T-55'lere falan kurmuşlardı. O da PD bir radar kullanıyordu, darbeli modda arama yapıyordu. Etkili ama bir tık güvenilmez bir sistemdi. Ayrıca konumu gereği ve tepki süresi gereği (8-10 metrede ateşleme yapıyordu, 7 metrede imha ediyordu) tanka destek olan piyadelere çok zarar veriyordu. Arkadan gelen hedeflere karşı bir şey yapamabilir zira sahada diğer tankların ateşlediği mühimmatlara tepki gösterebilir ya da piyadenin kullandığı AT silahlarına da tepki gösterebilir, karmaşık bir sistem.

Son düzenleme:
2020 Bahar Kalkanı... Hiç unutamam onu bende. Umarım bizden şehit ettikleri her bir askerimiz için kendileri kat be kat daha fazla insanlarını kaybederler.
Kaybettiler. Binlerce asker, binlerce araç. Saha mezarlığa dönüştü. Ne videolar izledim, neler gördüm... Rus ordusu eriyor, o kadar güzel hissediyorum ki anlatamam.
1712867382022.webp

1712867399811.webp

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt