Rusya güzel bir yer mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 2098
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 436
  • Etiketler Etiketler
    güzel rusya

2098

Uzman
Selam, Rusya'ya gitme gibi planlarım var ve tecrübesi, bilgisi olan arkadaşlar ile konuşmak istedim ondan dolayı böyle bir konu açtım.

Genel olarak Rusya'nın artıları ve eksileri nelerdir sizler için? Gidersem hangi zorluklar ile karşılaşabilirim ve neler hoşuma gidebilir? Belki çok uzun süreli kalabilirim, adapte olamazsam geri dönerim.

Ben biraz araştırdım tabi az çok bilgi birikimim var ama sizlerden de duymak istedim.

Son düzenleme:
Tatil için evet. Yasamak için hayır. Post Sovyet ülkelerinden sadece Baltikler ve biraz Gürcistan yaşanılabilir.

Laciverti olan Ukrayna'da bir süre yaşadım.
Kapalı hava, depresif ve kasvetli ortam istiyorsan olabilir. Neşeli adamı melankolik yapıyor Slav ülkeler.

Selam, Rusya'ya gitme gibi planlarım var ve tecrübesi, bilgisi olan arkadaşlar ile konuşmak istedim ondan dolayı böyle bir konu açtım.

Genel olarak Rusya'nın artıları ve eksileri nelerdir sizler için? Gidersem hangi zorluklar ile karşılaşabilirim ve neler hoşuma gidebilir? Belki çok uzun süreli kalabilirim, adapte olamazsam geri dönerim.

Ben biraz araştırdım tabi az çok bilgi birikimim var ama sizlerden de duymak istedim.
Rusya tam olarak nasıl bir yer bilmiyorum ama orası tahmin edilenden çok daha soğuk. Donarsın orada ona göre hazırlıklı git bence.

@Sabini normal şartlarda aynı işi yaparak Moskova'da daha iyi bir hayat yaşayabilirsiniz ancak bu saydığınız mesleklerin ne kadar getirisi var bilmiyorum.

Metro hattı iyi olduğu için insanlar merkezden uzakta yaşamayı pek dert etmiyor. Kiralar İstanbul ile benzer ama faturalar duruma göre daha yüksek olabilir. Şehir merkezine yakın yerlerde kiralar epey uçuk.

Moskova yerine Saint Petersburg'da kiralar daha ucuz olabilir.

Geri
Yukarı Alt