Rüyalarım ve Nefs İlmi: Bir Mürebbinin Kurduğu Sahneler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nefs İlmi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 200
Dinen rüyalar bilgi kaynağı sayılıyor yalnız?

Dinen rüyalar bilgi kaynağı sayılıyor yalnız?

Zamanında okuldaki din hocamız güvenilir bilgi kaynağı sayılmıyor demişti bilinç altının müdahalesi ihtimali yüzünden. Bende aynı fikirdeyim. Peygamberlerin gördüğü rüyalar sayılabilir ancak şahsen ben kendi rüyama güvenmiyorum.

Hocam... Din hocamız... Yani pek sağlam dayanak gibi gelmedi ama neyse. Çünkü Hz. Muhammed, "Ümmete nübüvetten sonra sadece salih rüya kalmıştır." diye buyurmuştur bir hadiste. Şimdi hadise inanmıyorum derseniz, o zaman çok farklı kulvarlarda olduğumuz için pek anlam ifade etmiyor zaten.

@Testo Unit ki kaldı ki, Hz. Yusuf diye bir peygamber var. Direkt rüya odaklı hani. Ve rüyaları o görmüyordu. Başkalarının rüyasını yorumluyordu.

Müslüman degilim de, dini din hocalarindan ogrenmek cok buyuk bir hata

Müslüman'ım bu arada. Sadece bilinç altının yanlış anlaşılmaya çok açık bir alan olduğundan açıklaması mantıklı geldi.

Rüyalar İslam dinine göre tamamen net ve kesin bir bilgi kaynağı olmamakla beraber bir işaret veya müjde olarak yorumlanabilir diye biliyorum ben de.

Doğrusu bu sanırsam.

net ve kesin bir bilgi kaynağı
Rüyalar zaten formal bilgi kaynağı diyen yok. Rüyalar kişinin o anki durumunun fotoğrafını çeker, geçmişteki bir travmayı işlemesine yardım eder, velev ki mevcutta kötü bir halde ise onu uyarır -böyle devam edersen bu olur diye... Bana öyle bir uyarı geldi. Rüyaya baksanız, ne alaka dersiniz ama psikoloğumla sembolleri fenomenolojik olarak analiz ettiğimizde manyak ötesi mesajlar veriyor.

Ben konuda zaten rüyalar gelecekten bilgi verir demedim. Rüyaların psikoterapide çok önemli bir yer tutabileceği konusunda bilgi verdim. Aslında konunun ekseni psikoloji, psikoterapi.

Sadece bilinç altının yanlış anlaşılmaya çok açık bir alan olduğundan açıklaması mantıklı geldi.
Yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum şu an. Yukarıda da yazdım. Benim bahsettiğim rüyalar, "3 vakte kadar şunlar olacak" diyen rüyalar değiller. Zaten onlar şarlatan oluyor. Benim bahsettiğim rüyaların psikolojik olarak yorumlanması. Psikoloğumla analiz ederken hem psikodinamik psikoloji hem Jungiyen analitik psikoloji hem de tasavvufu kullanıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…