Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Birkaç sorum var:

1) Rüyaların iyileştirici yönü hakkında ne biliyorsunuz?
2) Rüyaların psikolojik problemleri çözebileceğini düşünüyor musunuz?
3) Rüyaların geçmişe ve geleceğe dair içgörü kazandırabileceği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç sorum var:

1) Rüyaların iyileştirici yönü hakkında ne biliyorsunuz?
2) Rüyaların psikolojik problemleri çözebileceğini düşünüyor musunuz?
3) Rüyaların geçmişe ve geleceğe dair içgörü kazandırabileceği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben bir ara antivirüslerle kafayı bozmuştum rüyamda siber saldırıya karşılık veriyordu bilgisayar. Yani rüyalar gün içinde yaşadıklarımızın çeşitli verilerle birleştirilip görsele çevrilmesi bence. Öyle özel büyülü bir tarafı yok. Beyinin kendince film üretmesi:D.

Birkaç sorum var:

1) rüyaların iyileştirici yönü hakkında ne biliyorsunuz?
2) rüyaların psikolojik problemleri çözebileceğini düşünüyor musunuz?
3) rüyaların geçmişe ve geleceğe dair içgörü kazandırabileceği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Rüya dediğin şey şudur.
Şimdi diyelim ki kahvaltı yaptın ama böyle serpme kahvaltı gibi 150 çeşit ürün var masada.
10 saniye içinde kaç tane tabağı toplayıp eline alabilirsen her tabak başına 1.000 TL verecekler diyelim.
Toplayabildiğini toplarsın ve sonra süre biter.
İşte beyin de aynı bu şekilde çalışıyor, birkaç saniye içinde gün içinde yaşayıp aklında kalanları alıyor, onunla bir film gösteriyor sana gibi düşün.
Ben bir ara Left 4 Dead ile kafayı bozmuştum. Bildiğin bitirmek için sabahtan akşama kadar oynuyordum, sonra bir gece rüyamda sabaha kadar zombilerle savaşınca uyanır uyanmaz sildim oyunu :D
Not: Bu arada savaş alanı şuna benziyordu:

1759577691304.webp

Rüya dediğin şey şudur.
Şimdi diyelim ki kahvaltı yaptın ama böyle serpme kahvaltı gibi 150 çeşit ürün var masada.
10 saniye içinde kaç tane tabağı toplayıp eline alabilirsen her tabak başına 1.000 TL verecekler diyelim.
Toplayabildiğini toplarsın ve sonra süre biter.
İşte beyin de aynı bu şekilde çalışıyor, birkaç saniye içinde gün içinde yaşayıp aklında kalanları alıyor, onunla bir film gösteriyor sana gibi düşün.
Ben bir ara Left 4 Dead ile kafayı bozmuştum. Bildiğin bitirmek için sabahtan akşama kadar oynuyordum, sonra bir gece rüyamda sabaha kadar zombilerle savaşınca uyanır uyanmaz sildim oyunu :D
Not: Bu arada savaş alanı şuna benziyordu:

Eki Görüntüle 190031

Benim de odamda bilgisayar ekranımda kullandığım antivirüs(Kaspersky) uyarı veriyordu. Modemi sökmeye gittim. Geri geldiğimde Scorpion ekranı gelmişti bilgisayara. Yani antivirüs kaybetmiş savaşı. Sonra uyandım. Çocukken(10 sene önce) Counter-Strike 1.6 aşığıydım en az 10 kere rüyamda savaştığımı hatırlarım. Yani bunlar bilinçaltında birleşip rüyaya dönüşüyor. Beyin herhalde uykuda da bunları düşünüyor ardından onu rüyaya döküyor. Sanırım önümüzdeki 100 yıl bu beyinin nasıl çalıştığını tam anlamıyla açıklayamayacağız. Bizden sonrakiler bilir de biz bilemeyeceğiz:(.

1) Hiçbir şey bilmiyorum ve öyle bir şey olduğunu da sanmıyorum.
2) Rüyaların psikolojiyi daha çok bozduğunu düşünüyorum. Mesela en son 4 ay önce gördüğüm ve lisenin bitişiyle bir daha göremeyeceğim 4 yıllık platonik aşkımı neden rüyamda görüp üzülüyorum. Tam unutayım derken hoop rüyamda yanıma geliyor. Kesinlikle sinir bozucu.
3) Wednesday evreninde yaşamıyoruz kendinize gelin. (Keşke öyle bir şey olsa)

Vay be! Freud'undan Jung'una, Lacan'ından ondan buna adamlar rüyaları araştırmış, anlamaya çalışmış. Bizimkiler şak diye rüyalar beynin bilmem film gösterisi diye meseleyi kapatmış. Vay be!