RX 5700 XT ekran kartının sıcaklık değerleri nasıldır?

Walshe1

Çalışkan
Herkese selam ikinci elden Sapphire Pulse RX 5700XT aldım termal macunu MX4 ile yeniledim ancak termal pedleri berbat durumdaydı elimde olmadığı için değiştiremedim bu şekilde oyunlarda 79 80 derece civarında dolaşıyor bu değeler normal midir?

80 derece olan hotspot sıcaklığı ise çok iyi değer ama edge sıcaklığı ise çok iyi değil çünkü hotspot 100+ olabilir.

110 dereceye kadar hotspot kabul edilebilir ama sınırdan cok uzakta zaten senin sıcaklığın o yüzden bir sorun yok.

Dediklerinin hiçbir şekilde alakası yok. Sınırın da altındasın @deadfellow'un dediği gibi. Gayet ortalama değerdesin.

Sınırın evet altındasın da illaki sınıra kadar ekran kartı sıcaklıkları normal demek değildir.

Genel olarak RX 5700XT ekran kartlarında sıcaklık eşiği gereksiz yüksek tutulmuş sessizliğe daha çok önem verilmiş fakat kartlar bir anda ısınıyor ve frekans kısmaya başlıyor o zaman ne oluyor istenilen performans alınmıyor. Kartın fanlarını 75 derece %75 seviyesine ayarlarsan kartın 75 derecenin üstüne çıkmasının zor olacağını göreceksin. Bu söylediğim sıcaklıklar tamamen ekran kartı çekirdek sıcaklığıdır. Hotspot Edge ve Memory sıcaklıkları 90 derece üstünde olmasının grafik kartının ömründen dolayı tamamen mantıksız olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca RX 5700XT için optimal güç tüketim değeri TDP 180W olduğunda güç performans verimlilik dengesinde olduğunu tespit ettim. Güç tüketimini artırmanın kartın genel performansa etkisi çok daha kötü duruma düşüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…