RX 5700 XT reference kartın BIOS ayarları elektrik kesintisi ve zorla kapatma sonrası sıfırlanıyor

r4bytf

Çalışkan
Merhaba,
5700 XT kartımda orijinal BIOS yüklü, önceden belirtmiştim. Ancak kartın ısınmaması için AMD driver'ından sürekli undervolt ve fan ayarı yapıyordum. Elektrikler kesildiği zaman veya bilgisayarı zorla kapattığımda ayarlar sıfırlanıyor. Bazen geri açmayı unutuyorum. MorePowerTool ile birkaç ayar yapıp, Red BIOS Editor ile .rom uzantılı dosyaya dönüştürüp son olarak AMDVBFlash'ın Force modlu bir varyasyonu ile karta attım; ancak fan hızını ne kadar düzenlersem düzenleyeyim hep %42'de kalıyor. AMD driver'ından yaptığımda sıkıntı çıkmıyor. Fan hızını %62'ye denk gelecek şekilde ayarlamaya çalıştım. AMD'den yaptığım ayarlarda ortalama 80 derece GPU sıcaklığı ve 90 derece sabit hotspot sıcaklığı elde ediyorum ve bu değerler bu kart için bir nimet. Bunu BIOS'a kalıcı yazabilmem için tavsiyeleriniz var mı?

@lazye etiketlemek yasak mı bilmiyorum ama bu kart hakkında fazlaca tecrübelisiniz. Fikirlerinizi duymak isterim.
AMD ayarlarım şu şekilde:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…