Quarit 7

Çalışkan
Çip okuyucu EEPROM cihazlar oluyor, onlarla yapılıyor.

Thank you bilgi için. Peki SATA chip yükleme konusunda bilginiz var mı? Donanımsal aparatlar ile, çünkü SATA donanımım brick oldu, anakarta bağlı olan, harici değil. Varsa eğer hazır yakalamışken sorayım :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Thank you bilgi için. Peki SATA chip yükleme konusunda bilginiz var mı? Donanımsal aparatlar ile, çünkü SATA donanımım brick oldu, anakarta bağlı olan, harici değil. Varsa eğer hazır yakalamışken sorayım :D
Maalesef, ancak HDD devre kartı değiştirerek veri kurtarmıştım. BIOS çipi değiştirerek.

Yazılımını bulmak zor muhtemelen ona da aynı cihazlarla yükleniyordur da.

Alakalı ROM dosyası mevcut. Bu ROM dosyasını yüklemem gerek ama yanlış bir voltaj girişiminde ya da bilmediğin pinlere değdirince chip komple yanabilirmiş.

Maalesef, ancak HDD devre kartı değiştirerek veri kurtarmıştım. BIOS çipi değiştirerek.

Teşekkürler. Yapmak istiyorum ama bir tık riskliymiş, SATA chipini komple yok edebilirim, ve hatta genel donanımsal anakart üzerinde 3V ilgili diğer donanımlarda düzgün çalışmayabilirmiş...

Alakalı ROM dosyası mevcut. Bu ROM dosyasını yüklemem gerek ama yanlış bir voltaj girişiminde ya da bilmediğin pinlere değdirince chip komple yanabilirmiş.

Teşekkürler. Yapmak istiyorum ama bir tık riskliymiş, SATA chipini komple yok edebilirim, ve hatta genel donanımsal anakart üzerinde 3V ilgili diğer donanımlarda düzgün çalışmayabilirmiş...
Dediğim kısımlara dikkat ederseniz PC üzerinden siteden yazılımla yapın derim. Ben çok yaptım. Bazılarında koruma oluyor, ek kod yazmak gerekebiliyor.

Ancak flashlamadan önce Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakın kartı çünkü git gel yapar, sıkıntı çıkabilir.

Dediğim kısımlara dikkat ederseniz PC üzerinden siteden yazılımla yapın derim. Ben çok yaptım. Bazılarında koruma oluyor, ek kod yazmak gerekebiliyor.

Hayır, bu mümkün değil çünkü brick olmuş. Uyumlu Firmware Tool SATA'nın içinde firmware göremiyor, dolayısıyla "Can't file" ve sonrasında SATA ID'lerde her şey "N/A" yani görünmüyor. FreeDOS flash bellek yöntemini kullandım ama olmadı. Bu sefer timeout hatası verdi. 2. denemede BIOS'u kilitledi RAM kontrolcüsü üzerinden. Clear CMOS atmam gerekti düzelmesi için. @Recep Baltaş mümkünse brick olmuş SATA donanımıyla ilgili firmware yüklemesi içinde yardımcı olabilir misiniz bilginiz varsa eğer? Konu açıyorum yeni ve sizi etiketleyeceğim, umarım bilginiz vardır ve yardımcı olursunuz benim için... Teşekkürler.

Hayır bu mümkün değil çünkü brick olmuş. Uyumlu Firmware Tool SATA'nın içinde firmware göremiyor, dolasıyla "Can't file" ve sonrasında SATA ID'lerde her şey "NA" yani görünmüyor. FreeDos flashbellek yöntemini kullandım ama olmadı. Bu sefer Timeout hatası verdi. 2. denemede BIOS'u kitledi RAM kontrölcüsü üzerinden. Clear Cmos atmam gerekti düzelmesi için.
Kart brick mi oldu, görmüyor yani? O zaman EEPROM cihazı ile yapacaksınız. Mandallı olan çipe tam temas ettirirseniz BIOS atarsınız. Ancak yapamazsanız, sıcak hava havya ile çipi çıkarıp ek parçaya oturtup yapacaksınız. O şekilde de yapılıyor.

Ben denemek için eski anakart BIOS'larını flash'lerdim, biraz da öğrenmek için. Ancak daha küçük çiplerde fazla voltaj gitmesin diye cihazın da üstüne ek parça konuyordu hatırladığım. Yanma durumu olmasın diye.

Kart brick mi oldu, görmüyor yani? O zaman EEPROM cihazı ile yapacaksınız. Mandallı olan çipe tam temas ettirirseniz BIOS atarsınız. Ancak yapamazsanız, sıcak hava havya ile çipi çıkarıp ek parçaya oturtup yapacaksınız. O şekilde de yapılıyor.

Ben denemek için eski anakart BIOS'larını flash'lerdim, biraz da öğrenmek için. Ancak daha küçük çiplerde fazla voltaj gitmesin diye cihazın da üstüne ek parça konuyordu hatırladığım. Yanma durumu olmasın diye.
Evet o cihazlardan yok satın alabilirim ucuz çünkü, ama hangi pin'e nasıl ne yapacağım hakkında en ufak bir fikrim yok. Aslına bakarsan daha çok merak ettiğim konu 3. taraf bir yazılımda olabilir, yada FreeDos yöntemide olabilir bu yöntemlerden birisi oluyorsa bu şekilde onarmak istiyorum. Şimdi link bulamıyorum ama ücretli bir forumda bu yazılımlar mevcuttu. Demek ki oluyormuş bir şekilde.

Diğer konuyu raporladım 2 konu oldu çünkü aynısından :D

Evet o cihazlardan yok satın alabilirim ucuz çünkü, ama hangi pin'e nasıl ne yapacağım hakkında en ufak bir fikrim yok. Aslına bakarsan daha çok merak ettiğim konu 3. taraf bir yazılımda olabilir, yada FreeDos yöntemide olabilir bu yöntemlerden birisi oluyorsa bu şekilde onarmak istiyorum. Şimdi link bulamıyorum ama ücretli bir forumda bu yazılımlar mevcuttu. Demek ki oluyormuş bir şekilde.

Diğer konuyu raporladım 2 konu oldu çünkü aynısından :D
Çipi zoomlayıp resmini çekin. Yapay zekadan çip bilgisi alın. EEPROM cihazı almadan önce de yazılımını kurup bakın, o çip mevcut mu diye kontrol edin. Bazıları olmayabiliyordu.

Bendeki buydu.

Çipi zoomlayıp resmini çekin. Yapay zekadan çip bilgisi alın. EEPROM cihazı almadan önce de yazılımını kurup bakın, o çip mevcut mu diye kontrol edin. Bazıları olmayabiliyordu.

Bendeki buydu.
Teşekkürler, bu cihazı ilk defa gördüm. Benim baktıklarım daha basit bir şey gibilerdi, set iyi gibi. Lakin biraz pahalı geldi, yine de bu yöntem benim 2. tercihim olsun. İlk olarak yazılımsal bir yöntem ile yapabilir miyim bu konuda yardım bekleyeyim ben öncelikle...Mümkün olduğunu dediğim gibi paralı üyelik sistemi olan bir forumda okudum ve gördüm. Sanırım kişiler özel programlamalar yapıyor. Elbet free olanlarda vardır herhalde, ama çok araştırma yaptım ve sonuç daha çok FreeDos üzerinden flash bellek yöntemi kullanarak yapıldığı yönündeydi, ChatGPT verdiği komutların çoğunu denedim ama hep timeout oldu, bu durum içinde anakart koruması ile alakalı dedi. Secure Boot, DMA, TPM, SVM mode gibi ayarları kapatıp denememe rağmen timeout hatası oldu hep.