Çözüldü RX 580 ekran kartı PCI X8 1.1 olarak çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nisaa

Üstün
Makaleler
3
Selam, ZX-H61C B75 v2.3 anakartta RX 580 ekran kartım takılı, zaten 1 tane slot vardı ona taktım. PCI slotları hakkında hiçbir bilgim yok ve sanırım bu şekilde çalışması performans kaybı yaşatıp sorun oluşturur mu? Anakart mı değiştirilmeli veya ne yapmalıyım? Bilgilendirirseniz iyi olur iyi sosyaller.

Zaten sistemimde birçok donanımı değiştirdim ve değiştireceğim, bütçemde kısıtlı. Zorunlu değilse anakart idare eder mi?

GPU Z programında render test yapınca x8 3.0'a yükseliyor renderı kapatınca geri 1.1'e düşüyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Render testinde sadece GPU kullanımı çok dalgalı %75 ile %100 arasında çıkıp iniyor.

Dosya Ekleri

• 1719931282547.webp
    2,1 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleme:
Çözüm
Olması gereken bu zaten. PCIe protokolü de güç tasarrufu göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Msaüstünde x8 3.0 hızına ihtiyacın var mı? Yok. O zaman doğal olarak x8 1.1 hızına inecek.

Render testinde sadece GPU kullanımı çok dalgalı %75 ile %100 arasında çıkıp iniyor.
Oyun oynarken FPS düşüşü yoksa sorun yok.
Olması gereken bu zaten. PCIe protokolü de güç tasarrufu göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Msaüstünde x8 3.0 hızına ihtiyacın var mı? Yok. O zaman doğal olarak x8 1.1 hızına inecek.

Oyun oynarken FPS düşüşü yoksa sorun yok.

Çözüm
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. FPS düşmesi nadiren oluyor ama sorun değil hemen toparlıyor gibi oluyor. Sağ olun.

Benim anakartım "asus b450m-k ıı". Sen yazınca baktım ve bende de aynı görünüyor. Sanırım zaten normal hali böyle. Biraz test yaptım 2dk 75 olduğu oldu ama çok inmedi stabil çalıştı tabi sıcaklık 63 derece filan oldu. Eki Görüntüle 63417

Dosya Ekleri

• 1720387239730.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 80
  • 1720387586732.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 84
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…