RX 580 güncel sürücü kurulunca "bu aygıt düzgün çalışmıyor" hatası

ozaanw

Uzman
AMD RX580 8 GB ekran kartım son iki üç haftadır doğru dürüst performans vermiyordu bayağı da mavi ekran yiyordum, format atmayı denedim formattan sonra en güncel sürücüleri kurdum. 1-2 gün sorunsuz kullandıktan sonra bugün bilgisayarı açtığımda Windows'un aygıtı devre dışı bıraktığını gördüm, etkinleştirmeye kalktığımda "bu aygıt düzgün çalışmıyor veya sürücüler hatalı." gibi bir yazıyla karşılaştım (tam hatırlamıyorum). Sağ tıklayıp sürücüleri güncelle yaptığımda ise "en güncel sürücüler zaten yüklü" mesajıyla karşılaştım, ben de denemek için "eski sürücüye geri dön" seçeneğine tıkladım ve döndü. Şu an sorunsuz kullanılıyor. Gözle görülür bir fark hissedemedim. En azından "bu aygıt düzgün çalışıyor" diyebiliyor Windows. Sizce sorun ne? Veya bu şekilde kullanırsam ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:

Şu anki sürücüyü DDU ile kaldırıp eski sürümleri deneyin.

Windows ile eski sürüme aldım sürücüyü, düzgün çalışabiliyor. En güncelde kullanmazsam sıkıntı yaratır mı?
Sürücüyü tamamen silip eski sürümleri yüklemeniz daha sağlıklı olur,ve sıkıntı yaratmaz.

Sorun RX 580'in kronik sorunlu olması, uygun driver bulmuşsunuz dediğiniz gibi sorun kısmen çözüldü denilebilir. AMD'nin yeni çıkarttığı son driverları stabil olmuyor o yüzden eski driver kullanmanız daha iyi olur.

Format atmanıza gerek yoktu ki, sürücüyü değişseniz sorun çözülürdü. Hala hata alırsanız undervolt + underclock ayarları da sorunu çözebiliyor. Daha iyi stabilize için MPO ayarını devre dışı bırakmak da performansı arttırabiliyor.

Hocam formata gerek olmadığını sonradan anladım, sorunun neden kaynaklandığını bilmiyordum format çözer sandım ama formattan sonra driver sorunu olduğu anlaşıldı, gerçekten iğrendim bu karttan, keşke az daha koyup adamakıllı bir şey alsaymışım.

Ah hocam ah, aynı hatayı zamanında bende yaptım. 1060 6 GB, 1650 Super, GTX 980 gibi kartlar varken gittim uygun diye RX 580 aldım.

Doğru sürücüyü kurdum, undervolt yaptım 110 watt tüketiyor, az underclock yaptım falan ileride de boşta güç kullanımını düşürmeyi istiyordum 34 watt yerine şöyle 15 watt falan yapabilir mi bilmiyorum ama denemek isterdim.

Ona rağmen dün Mafia DE oyununda ara sahnede anlık dondu ve bir daha düzelmedi. Windows+D CTRL Alt Del gibi kısayollar da çalışmıyordu ayrıca klavyemdeki ışıklar da durmuştu, yani hem oyun hem sistemim donmuş. Mecburen kasanın ön panelinden yeniden başlatmak zorunda kaldım.

2 sebepten biri olduğunu düşünüyorum ya RX 580 ekran kartı WattMan hatası verdi. Adrenalin de öyle yazıyordu, ya da AtlasOS işletim sistemim hata vermiş olabilirdi.

Kısaca bazı şeyleri yapsak bile kart kronik sorunlu olduğundan arada sırada hata verebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…