RX 580'li sistemde açılış sırasında yükleme ekranında takılma sorunu

Arawn361

Çalışkan
Anakart: ASUS Prime B550M-K
Ekran kartı: Sapphire RX 580 Lite
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8 GB 3200 MHz
Kasa + PSU: Rampage Carisma Mesh 650W (80+ bronz sertifikalı, kasa ile birlikte gelen PSU)
Depolama:

WD Blue olan diskime Windows yüklü fakat bilgisayarımı açarken ASUS logosunda ve onarım ekranında donabiliyor. BIOS’ta Fast Boot, XMP, CSM’i kapatıp F5 ile varsayılana alırsam açılabiliyor; tekrar tekrar resetleyince bazen açılıyor. Önceden TwinMOS bir M.2 SSD kullanıyordum, o da herhangi bir bad sector veya başka bir sorun olmamasına rağmen buna benzer şekilde Windows yüklenememişti. Bundan dolayı SSD’yi değiştirdim fakat sorun çözülmedi. RAM’leri sök-tak yapsam da neden kaynaklandığını bilmiyorum. Problemin bir bilgisayarcıya güvenemediğimden dolayı sizlere sormak istedim. Konuyla ilgili bilgili birisi varsa aydınlatırsa sevinirim. ChatGPT’ye sorduğumda sorunun güç kaynağından kaynaklanabileceğini söyledi. Sizce de öyle mi? Şimdilik elimde bir bütçe veya herhangi bir şey yok. Sizce güç kaynağı değiştirsem sorun düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde böyle şeyleri yapay zeka pek bilemiyor ama bu sefer ChatGPT doğru demiş. Rampage piyasada bulabileceğin en dandik PSU markasından birisi. Sertfika olmasının önemi yok, o sadece verimlilik için. Yine de ondan önce denem yapalım belki olur. Bilgisayarı kapat. Crucial'ı Sadece Windows kurulu olan Western Digital kalsın. Bilgisayarı böyle açmayı dene, sorun çözülürse suçlu Crucial veya kablosudur. Olmazsa BIOS güncel değilse güncelleyin.

BIOS'um güncel 4001 sürüm en son şu an eger dediğiniz gibi PSU kaynakli ise yarın bir tozunu alacağım devamı halinde yeni PSU alırsam bilgilendiririm

Güç kaynağı dandik olduğundan gücü yanlış veriyor da olabilir. Rampage'in ismi yetiyor.

En kısa vakitte bu güç kaynağını değiştirmeyi düşünüyorum Sence bu sisteme 5060 Ti 16 GB alıp ileride diğer parçaları değiştirsem nasıl olur Kasanın bir kapağı yok ve güç kaynağı değiştireceğim mantıken önerebileceğin bir kasa var mıdır?

Güç kaynağı dandik olduğundan gücü yanlış veriyor da olabilir. Rampage'in ismi yetiyor.

Diğer diski çıkartınca sorunsuz şekilde açabildim fakat XMP vs olmuyor galiba oda dediğiniz gibi güç kaynağından kaynaklı olabilir

Son düzenleme:
Zaten o diski çıkarın demiştim. Güç kaynağı olarak 1. Eli tam bilmiyorum onu @Yusuf7878 çok iyi bilir. XMP derken BIOS'ta mı? O güç kaynağının net değişmesi lazım zaten.

Zaten o diski çıkarın demiştim. Güç kaynağı olarak 1. Eli tam bilmiyorum onu @Yusuf7878 çok iyi bilir. XMP derken BIOS'ta mı? O güç kaynağının net değişmesi lazım zaten.

BIOS'ta Fast boot ve XMP açınca boot ekranında kalıyorum gene ve artı olarak burada normal başlangıç olması gerekirken
Seçmeli başlangıçta başlıyor düzelttiğimde ise gene açılış ekranında donmuştu ek bilgi olarak

Ek olarak bugün hiç açamadım BIOS defalarca sıfırlasamda olmadı ve USB'den tamir etmek ve guncellemeyi geriye almayı denesem de olmadı bjr türlü açılmadı sanırım adamakıllı bir bilgisayarcı bulmam lazım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…