CS 2 ve Valorant'ta bu hatayı alıyorum. Forza oyununda olmuyor. Oyuna girince yırtılma gibi şeyler oluyor. Bu neden oluyor anlamadım. Ekran kartı driverı güncel. Bu konu hakkında fikri olan veya sorunun ne olduğunu bilen var mı?
Bu kadarı normal değil, ekran kartı donanımsal olarak arızalı olabilir üstte yazıldığı gibi ekran kartını yük altına sokarak deneyebilir misiniz? Daha önce hiç bu kadar gözle görülür yırtılmalar olduğunu görmemiştim.
VRAM'de arıza olsa başka ekran kartı taktığımda sorun devam etmezdi.
AMD ekran kartını DDU ile kaldırıp NVIDIA ekran kartını taktım. Sorun devam ediyor, yani ekran kartı sağlam. Sorun başka yerde olmalı.
VRAM de arıza olsa başka ekran kartı taktığımda sorun devam etmezdi.
AMD ekran kartını DDU ile kaldırıp NVIDIA ekran kartını taktım. Sorun devam ediyor. Yani ekran kartı sağlam. Sorun başka yerde olmalı.
Format attın mı? Kablo sorunu gibi durmuyor öyle olsa Forza'da da olurdu ama başka kablo ile deneme ihtimalin var mı? BIOS sürümün ne? Chipset ne zaman yükledin?
Bu kadarı normal değil, ekran kartı donanımsal olarak arızalı olabilir üstte yazıldığı gibi ekran kartını yük altına sokarak deneyebilir misiniz? Daha önce hiç bu kadar gözle görülür yırtılmalar olduğunu görmemiştim.
Hocam AMD ekran kartını çıkarıp NVIDIA taktım sorun düzelmedi hala yırtılmalar oluyor. İşin tuhaf yanı bu sorunu bu iki oyunda görüyorum. Forza horizon 5'i indirdim, herhangi bir yırtılma yok oyun yağ gibi akıyor.
Format attın mı? Kablo sorunu gibi durmuyor öyle olsa Forza'da da olurdu ama başka kablo ile deneme ihtimalin var mı? BIOS sürümün ne? Chipset ne zaman yükledin?
4 gün önce kasayı iç dış temizleyip format attım. aynı gün BIOS güncelledim BIOS sürümü LLC. F67g, 11.03.2025. Chipseti de aynı gün yükledim. sonrasında Valorant indirdim yırtılmalar oldu. Monitörü değiştim DP yerine HDMI taktım ekran kartını değiştim sorun düzelmedi.
BIOS pilini çıkarıp sıfırladım. ama BIOS sürümüne bakınca herhangi bir değişiklik olmadı. bunun dışında başka oyunlarda da test ettim. GTA San Andreas oyununa girdim ve herhangi bir bozulma olmadı ve Spiderman 2 yükledim bu oyunda da herhangi bir bozulma veya yırtılma olmadı.
Garip bir durum. Tam çözümü bilemiyorum ama ilk BIOS'tan başlayabilirsin beta sürüm BIOS kullanıyorsun direk [F66] sürüme geri dön ayrıca anakartın sitesindeki chipset sürücüleri yüklemeyi dene bakalım ne olacak.
Lasting Quality from GIGABYTE GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform for their next PC build.
Garip bir durum. Tam çözümü bilemiyorum ama ilk BIOS'tan başlayabilirsin beta sürüm BIOS kullanıyorsun direk [F66] sürüme geri dön ayrıca anakartın sitesindeki chipset sürücüleri yüklemeyi dene bakalım ne olacak.
Lasting Quality from GIGABYTE GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform for their next PC build.