RX 6700 ile oyunlarda görüntü yırtılıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan samet458
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 387
  • Etiketler Etiketler
    görüntü

samet458

Çalışkan
CS 2 ve Valorant'ta bu hatayı alıyorum. Forza oyununda olmuyor. Oyuna girince yırtılma gibi şeyler oluyor. Bu neden oluyor anlamadım. Ekran kartı driverı güncel. Bu konu hakkında fikri olan veya sorunun ne olduğunu bilen var mı?

PC bileşenleri.
• İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
• Anakart: Gigabyte B450 S2H.
• Ekran kartı: Sapphire RX 6700 10GB 160-BIT
• RAM: Goodram IRDM X (2*8) 16 GB 3200MHz.
• Depolama: MLD M300 500GB M.2 NVMe.
• Kasa: Corsair SPEC-05
• PSU: Corsair 650W 80+

Bu kadarı normal değil, ekran kartı donanımsal olarak arızalı olabilir üstte yazıldığı gibi ekran kartını yük altına sokarak deneyebilir misiniz? Daha önce hiç bu kadar gözle görülür yırtılmalar olduğunu görmemiştim.

V-SYNC ya da monitor destekliyorsa FreeSync aç.
AMD ekran kartı olduğu için FreeSync açık olmasına rağmen sorun devam ediyor.
Bana arızalı VRAM gibi geldi. Furmark testi yapar mısın?
VRAM'de arıza olsa başka ekran kartı taktığımda sorun devam etmezdi.
AMD ekran kartını DDU ile kaldırıp NVIDIA ekran kartını taktım. Sorun devam ediyor, yani ekran kartı sağlam. Sorun başka yerde olmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Format attın mı? Kablo sorunu gibi durmuyor öyle olsa Forza'da da olurdu ama başka kablo ile deneme ihtimalin var mı? BIOS sürümün ne? Chipset ne zaman yükledin?

Hocam AMD ekran kartını çıkarıp NVIDIA taktım sorun düzelmedi hala yırtılmalar oluyor. İşin tuhaf yanı bu sorunu bu iki oyunda görüyorum. Forza horizon 5'i indirdim, herhangi bir yırtılma yok oyun yağ gibi akıyor.
Format attın mı? Kablo sorunu gibi durmuyor öyle olsa Forza'da da olurdu ama başka kablo ile deneme ihtimalin var mı? BIOS sürümün ne? Chipset ne zaman yükledin?
4 gün önce kasayı iç dış temizleyip format attım. aynı gün BIOS güncelledim BIOS sürümü LLC. F67g, 11.03.2025. Chipseti de aynı gün yükledim. sonrasında Valorant indirdim yırtılmalar oldu. Monitörü değiştim DP yerine HDMI taktım ekran kartını değiştim sorun düzelmedi.

BIOS pilini çıkarıp sıfırladım. ama BIOS sürümüne bakınca herhangi bir değişiklik olmadı. bunun dışında başka oyunlarda da test ettim. GTA San Andreas oyununa girdim ve herhangi bir bozulma olmadı ve Spiderman 2 yükledim bu oyunda da herhangi bir bozulma veya yırtılma olmadı.

Garip bir durum. Tam çözümü bilemiyorum ama ilk BIOS'tan başlayabilirsin beta sürüm BIOS kullanıyorsun direk [F66] sürüme geri dön ayrıca anakartın sitesindeki chipset sürücüleri yüklemeyi dene bakalım ne olacak.

BIOS sürümü F67g chipset ve graphics sürücüleri güncel.
Bendeki BIOS sürümü F67g'ymiş. Şimdi F66'yı yükleyeceğim. Bu chipset yerindeki bütün sürücüleri indirecek miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…