RX 6700 XT ekran kartı 1080p monitör ile kullanılır mı?

Diğer forumda RTX 3070 yerine RX 6700 XT önerdiğim zamanlar beni çarmıha geriyorlardı, meydanda taşlıyorlardı. Neyseki gün geçtikçe fanboylar azalıyor, gerçeği görmeye başlıyorlar.

RTX 4070 mobil ve 1440p ekran kullanan birisi olarak aynı sorunları paylaşıyoruz. 8 GB VRAM ile 1440p'de oyun oynamak eziyet. Bir türlü kalite ve performans arasındaki orta yolu bulamıyorum. Bu yüzden 3 alternatifim var: Doku kalitesini düşürmek, upscale kullanmak veya frame gen açmak.

Biçilmiş kaftan falan degil. O kart 1080p kartı. Sadece VRAM degil performansı da ona göre. Ben 5080 kullanıyorum. Yine söylüyorum söylemeye devam edeceğim. 4K kartı falan degil 1440p kartı bile degil. Kart VRAM darbogazına giriyor. 1080p de her şeyi fulleyince 14 GB VRAM gidiyor hatta BF 6 da 15 kullandıgını gördüm.
+ Ben çift monitör kullanıyorum 1080 144Hz ve 1080 60Hz digeriyle film video izliyorum digeriyle de oyun oynuyorum kart bariz zorlanıyor.

Son düzenleme:
Diğer forumda RTX 3070 yerine RX 6700 XT önerdiğim zamanlar beni çarmıha geriyorlardı, meydanda taşlıyorlardı.
Konuya bağlı değişir o aslında. Şu an için bakınca RTX 3070'in pek manası yok. (spesifik kullanımlar dışında)
Ama 2022 lere, RX 6000 vs RTX 3000 savaşının olduğu döneme gidersek hak verebilirim onlara. Ben RTX 3070'li sistemi RX 6700 XT ye tercih etmedim... RX 6800'lü sisteme tercih ettim (Vurma lütfen... Ben yeterince suratımı tekmeledim)
O dönemlerde wattmann aşırı fazlaydı ve şans(sızlığım)a bırakmak istemedim.
Ha ben taşlayanlardan değildim. "Mantıksız kart değil sadece şans faktörü yüksek" diye önermiyordum. Nasus gibi late game'de güçlendi namussuz RX 6700 XT.

WattMan mevzusundan ben de başı çok çektim. Hatta masaüstü kullanıyorken aynı şekilde birkaç bin TL fazla vermemek için 3060 Ti almıştım. Ancak sonradan fark ettim ki çoğu WattMan hatası alan kart, Sapphire üretimiymiş.

İronik olan şu: Benim eski ekran kartım Sapphire Pulse OC RX 560'tı ve sürekli WattMan'dan ötürü problem yaşıyordum. Ancak başka bir arkadaşımda aynı dönem ASUS ROG Strix RX 570 kullanıyordu ve 2-3 ayar değiştirdikten sonra hiçbir problem olmaksızın kullanmaya devam etti. Seneler sonra başka bir arkadaşım ise hazır sistemle beraber Sapphire RX 6700 XT aldı, başta problemler yaşadı ama şu anda herhangi bir sıkıntı yok.

Şu stabiliteyi yakalayabilselerdi ekran kartı olarak da AMD tercih edebilirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…