RX 6800XT sistemde siyah ekran ve VGA LED sorunu

memin

Çalışkan
Merhaba,

Bilgisayarım kullanım sırasında aniden siyah ekran veriyor. Görüntü gidiyor ama ses devam ediyor. Yeniden açmaya çalıştığımda anakart üzerindeki VGA LED sürekli yanıyor, ekrana görüntü gelmiyor. Bu durumda güç düğmesine bir kez bastığımda direkt kapanıyor.

İlk başta PSU’dan şüphelendim çünkü biraz yetersizdi. Yeni NZXT C750 PSU aldım fakat sorun çözülmedi.

Şu an yaşadığım durumlar:
  • Arada açılıyor ama ekran kartı görünmüyor.
  • Görünse bile sürücü yokmuş gibi davranıyor.
  • RX 580 ile denedim, onda da aynı sorun devam etti.

Sistem:
  • R5 5600
  • XFX MERC RX 6800XT
  • MSI B450M M2 PRO

Düzenleme: açıldığı zaman OCCT ile yaklaşık 5 dakika test yaptım değerler normaldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sorunu genelde ama isterseniz kartı söküp geri takın sağlam bir biçimde, özellikle de güç bağlantılarını kontrol ederek.

XMP açıksa kapatıp deneyin bir de.
BIOS ekranını görmek için 5-6 kere aç kapa yapmak zorunda kaldım, dp yerine hdmi kablosuna geçtim ancak o şekilde XMP kapandı.

Sistem açılınca ekran kartı aktif değildi, aygıt yöneticisinden aktifleştirip yeni sürücüleri kurdum ancak kapatınca tekrar aynısı oldu.

Ekran kartı sorunu genelde ama isterseniz kartı söküp geri takın sağlam bir biçimde, özellikle de güç bağlantılarını kontrol ederek.

XMP açıksa kapatıp deneyin bir de.
Anakartı değiştirmek çözüm olabilir mi, yoksa farklı bir öneriniz var mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…