RX 6900 XT vs RX 7700 XT

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zyliex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 79

zyliex

Çalışkan
İkinci el ekran kartı ve sıfırdan PSU almayı planlıyorum. 2. el garantili RX 7700 XT 13-14 bin TL civarında, ona uygun 650W PSU ise 2.5-3 bin TL tutuyor (Toplam: ~16.500 TL). RX 6900 XT ise 16 bin TL'den başlıyor ancak yüksek güç tükettiği için 5 bin TL'lik bir PSU gerektiriyor (Toplam: ~21.000 TL). RX 6900 XT'nin mining çıkması muhtemel ve garantisi yok. Aradaki %20'lik güç farkı için garantisiz bir karta ve 5 bin TL fazladan masrafa değer mi? Bir de RX 7000 serisinde söylenildiği gibi kronik bir driver sorunu var mı?

Sistemimde 7800 XT kullanıyorum ben. 26.3.1 sürümünde şu an yazılım ve aylardır herhangi bir sorun yaşamadım. Aşırı oyun oynayan biri değilim, RDR 2, Kingdom Come Deliverance, Tomb Raider vs. oynadım son birkaç ayda. DaVinci Resolve kullandım sık sık.

Geçmişte yazılım kaynaklı, bir saat falan uğraşmamı gerektirecek bir-iki sorun yaşamıştım. O sebepten biraz bozulmadıysa kullanmaya devam et kafasıyla yapıyorum güncellemeleri. Kendi adıma şikayetçi değilim, en güncel yazılımı kullanmadan rahat edemeyen biri için sorun teşkil edebilir.

Tabii ki 7700 XT alınır, ancak 6900 XT alırsan OpenCore Hackintosh kurabilirsin. Eğer Mac seviyorsan, böyle bir avantajın olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…