RX 7600 XT'nin güç kablosu takılıyken Power LED'leri yanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Boyacı2733
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 174
  • Etiketler Etiketler
    güç

Boyacı2733

Uzman

Görselde gördügünüz gibi PCI guc kablolari takılı iken bu şekilde LED'ler yanıyor. Sebebi ne olabilir?

Ekstra olarak bazı oyunlarda daha menüdeyken ekran bir anda gidiyor ve bilgisayara hiçbir şekilde mudahale edemiyorum. (kasadan guc tuşuna basili tutup tekrar açmam gerekiyor)

PSU 500W
GPU gigabyte rx 7600 xt

Hocam yabancı forumları kontrol ettim. Gigabyte kartların çoğunda bu problem var mış. Güç kaynağında değil de firmwarede problem olduğunu söylemişler. Aldığınız yere garantiye gönderirseniz değiştirebilirler.

Power da da sıkıntı olabilir ekran kartındada.
Siyah ekrana düşüp ekran kartı fanları fulluyor ise sorun belli gibi.
Gene de Power'i test etmek lazim.
FurMark ve OCCT Power testi yapsın arkadaş bir.
ASUS kartlardada aynı ışık yanıyor dönüştürücü kullanımından yapabiliyormuş Gigabyte'da olur mu bilmiyorum ama.

Diğer kullanıcılar psu değiştirip tekrar denemişler ama yine de beyaz ışık vermiş ekran kartı. Tabi bu biraz şans meselesi. Mevcut driverı silip farklı bir tane yüklemekte denenebilir.

Hocam önceden olan bir problem değildi bu yaklaşık 1 aydır falan ara ara oluyor.

PSU'dan kaynaklı olabileceğini bende dusunuyorum pekde kaliteli bir PSU değil zaten, Poweboost kasaya takili gelen 500W psu modeli

Hocam önceden olan bir problem değildi bu yaklaşık 1 aydır falan ara ara oluyor.
Bu sorun zaten ilk açıldığından beri olan bir hata değil. 3K hatası gibi ne zaman geleceği belli olmayan türden bir hata. Şans meselesi yani.

Bu sorun zaten ilk açıldığından beri olan bir hata değil. 3K hatası gibi ne zaman geleceği belli olmayan türden bir hata. Şans meselesi yani.

Anladım. Oyunlara girince ekranin gitmesini hala çözebilmiş değilim bundan önce 6500 XT kullanıyordum onda da ayni sorunu yaşadım bilgisayardaki her parça değişti; işlemci ekran kartı anakart RAM vs. değismeyen tek parça PSU idi ve bu oyuna girince aniden ekranin gitmesi problemi hala devam ediyor. Bu yuzden PSU kaynaklı olabileceğini duşundum.

Hocam PSU markası ve sertifikası var mı?
7600XT'ye garanti olsun diye 600W önerilir hocam 500W yetersiz kalır, üstündeki LED'ler güç bağlantısının doğru takıldığına dair bir gösterge gibi bir şey takmayınca kırmızı yanar.

Son düzenleyen: Moderatör:
normal bi durum ve sana bu led gösteriyor ki gpu güç kaynağı okey diye. Sorun olsaydı kırmızı yanardı o led.
Asus rog strix seride bu özelikler var. O nedenle normal durum.

PSU'dan kaynaklı olabileceğini bende dusunuyorum pek de kaliteli bir PSU değil zaten, poweboost kasaya takili gelen 500W PSU modeli.

OCCT Power testi yaparsanız yüksek ihtimalle belli olur sorun.
Sistem bir anda güc kesiyor değil mi? Fanlar vs duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…