RX 7700 XT sistemde Radeon ekran kaydedici açıkken donma sorunu

Bedi

Çalışkan
Sistemimde (RX 7700 XT, Ryzen 5 5600, 32 GB RAM, B550M HDV anakart) bir sorun yaşıyorum: Alt+Tab veya Windows tuşu ile uygulamalar arası geçiş yaparken anlık takılmalar oluyor.

Bu takılma sadece Radeon masaüstü kaydedicisi açıkken meydana geliyor. Kaydedici kapalıyken hiçbir sorun yok. Sanırım GPU'nun oyun/masaüstü geçişlerinde kaydedicinin ek yük oluşturması bu duruma neden oluyor.

AMD'nin kendi kayıt programı iyi çalışmıyor bugünkü video da Recep Baltaş'da bahsetti bu konuyu en iyisi 3. parti bir yazılım kullanman olacaktır.

OBS kullan. İyi çalışıyor. Kendi kayit uygulaması FPS'de kaybettiriyor.

OBS'nin hep arkada açık kalması rahatsız ediyor ondan dolayı kullanmayı tercih etmiyorum. Çok rahatsız etmiyordu bu Alt Tab olayı fark etmemiştim şimdi fark edince yaşadım normal oyun kaydından devam edeceğim gibi.

AMD'nin kendi kayıt programı iyi çalışmıyor bugünkü video da Recep Baltaş'da bahsetti bu konuyu en iyisi 3. parti bir yazılım kullanman olacaktır.

İzledim bugün videoyu bende daha 3-4 aydır Radeon kullanıyorum arayüz kayıt olayı vs. başta karışık sonra alıştım kayıtlarımda bir sıkıntı olmadan rahatça kullandım ama düzeltilene kadar masaüstü kaydediciyi kullanmıyacağım gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…