Merhaba, ekran kartım oyunlarda tam performans vermiyor. AMD'nin kendi fos uygulamasında alacağım değerleri gösteriyor fakat oyunlardaki FPS değerlerini açtığımda gerçek değerleri görüyorum ve çok düşük sonuçlar alıyorum. Normalde iki FPS uygulaması da aynısını göstermesi gerekiyorken farklı gösteriyor. Bu konuda yardımcı olur musunuz? Oyun oynamaktan soğudum artık.
2K oynuyorum. Sorun da bu aslında. AMD uygulamasında bu FPS gösteriyor. Ama oyun içi veya MSI After'da normal 60 FPS görüyorum. Yani istenileni alamıyorum
2K oynuyorum. Sorun da bu aslında. AMD uygulamasında bu FPS gösteriyor. Ama oyun içi veya MSI Afterburner'da normal 60 FPS görüyorum. Yani istenileni alamıyorum
MSI Afterburner çoğu sistemde FPS değerlerini doğru göstermiyor. Farklı FPS izleme araçları kullanmayı dene büyük ihtimal MSI Afterburner kullandığın monitör ün Hz değerinde kalıyor.
Hunt Showdown için FPS tarafında bence sorun yok. Optimizasyonu muazzam olmadığı gibi, tek çekirdek işlemci performansına da bakıyor olabilir. Giriş seviyesi 7500F bu oyun için bence normal FPS veriyor. AMD ve MSI testlerinde FPS'i farklı göstermesini ise bilmiyorum. İki testi aynı anda açıp bir göz atın. Eğer farklı gözüküyorsa ekran görüntüsü alıp atın.
Hunt gibi oyunlar için L3 Önbelleği(7500F ve genelde giriş seviyesi çoğu işlemci 32-36 MB civarı, 7800X3D gibi işlemcilerde bu oran 96 MB civarına çıkıyor. Elbette FPS'e tek bu etki etmiyor, ama bu önbellek aradaki farkı anlayabileceğin basit bir karşılaştırma sunuyor) yüksek bir işlemci büyük oranda FPS artışı sağlayacaktır. Veya bu oyunlarda genelde tercih edilen düşük ve oyunda gerekli olan ayaır yüksekte tutmayı düşünerek her şeyi en yüksekte oynamayın.