RX 7900 GRE, sistem açılışta fanlar %100 çalışıyor ve hız düşmüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BayRakipsiz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    7900 gre

BayRakipsiz

Başarılı
Merhaba, Sinerji bilgisayardan elden teslim aldım. Aldığım ilk günden beri videoda gösterdiğim sorun oluyor. Yazarak anlatması biraz zor ama videoda iyi anlattığıma inanıyorum. Sebebi nedir, garantiye göndermeme gerek var mı yoksa çözümü var mı? Şimdiden yardımcı olma çabasına girenlere çok teşekkürler.

• DDU ile temiz kurulum yaptım.
  • Eski yeni sürümleri denedim.
Video Linki:

Sistem:
  • R7 5800X
  • RX 7900 GRE
  • 32 GB 3600MHz RAM
  • B550 F anakart
  • 1TB M.2 SSD

Son düzenleme:
Sapphire sitesinde Firmware/VBIOS güncellemesi varsa yapıp deneyin. Yoksa doğrudan servise yollayın.

Teşekkürler Recep bey. Hayatımda hiç Firmware/VBIOS kurmadım bilmiyorum. Resmi siteyi ziyaret ettiğimde Drivers and Tools Firmware/VBIOS bulamadım.

19 Temmuz 2024 saat 09.00 itibarıyla arena bilgisayar Pendik elden teslim ettim bakalım sonuç ne olacak. Buradan bilgi vereceğim. Yardımcı olmaya çalışan herkese sonsuz teşekkürler.

Güncelleme: Arena Pendik şubesine elden teslim ettiğim halde yetkili servise gidecek yazıyor. Farklı servis mi var?

Son düzenleyen: Moderatör:
@BayRakipsiz AMD kartlarında son kullanıcının yapabileceği Firmware veya BIOS güncelleme imkanı bulunmamaktadır. Sinerji'nin arızalı malları test ettirdiği bir deposu vardır. Genelde önce onlar bakıp sonradan yetkili servise yolluyorlar.

Artı -1 Eksi

Emin misin? TechPowerUp gibi bir sisteden bile VBIOS bulup güncelleme yapılabiliyor. Firmaya göre değişmekle birlikte talep edilmesi durumunda güncel VBIOS'a erişebilirsiniz. Mesela XFX bu konuda fena değil.

Risk kullanıcının.

RDNA 1& 2 için her türlü VBIOS flashlanıyordu ama RDNA3 için üretici firma yayınlamadığı sürece dışarıdan güncellenemiyor.

Şu anda da tek vBIOS sunan firma Asrock. O da su soğutmalı modeli için sunuyor yüksek W'lı VBIOS.

Ayrıca AMDVBFLASH RDNA 2 ve 3'te sadece Linux üzerinden çalıştırılabiliyor. Windows üzerinden desteği yok, ROM kilidi açılamıyor, secure flash kapatılamıyor ve force flash komutu Win üzerinde çalışmıyor.

TechPowerUp Custom BIOS yayınladığı için kimse üretici firmanın resmi olarak yayınlamadığı BIOS veya Firmware güncellemesini yükleyipte garanti hakkından olmak istemez. NVIDIA gibi public Firmware veya BIOS desteği beklerdik ama ne yazık ki yok.

TPU Custom BIOS yayınlamıyor sadece, onaylanmış BIOS veri tabanı da var. Ayrıca garantiye gönderirken tekrar orijinal VBIOS flashlanabilir üreticinin ruhu duymaz. NVIDIA'nın public Firmware'si 50 senede 1 geliyor, en son geleni de DP 1.4 standartı içindi herhangi bir fix değil.

Bkz: Sapphire RX 7900 GRE VBIOS

Ya da Sapphire'e ticket atıp VBIOS isteyebiliyorsunuz.

Güncelleme: Elden Pendik arena bilgisayara teslim ettiğim ürün bugün itibarıyla yetkili servise gönderildi.

Arızaya rastlanmadı yazıyor. Ama aylardır sorun yaşıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim.

Ek bilgi, aradım: Dedikleri termal macun değişmiş tüm bakımları yapılmış bir soruna rastlanmamış (daha 3-4 aylık ekran kartı)

Tekrar bir güncelleme: Takip ettiğim siteye baktığımda ürün arena bilgisayara geri gönderildiğini gördüm. Tekrar aradım ve tekrar mail attım. Sorunu anlattım. Müşteriye teslim etmeyi durdurdm. Tekrar yetkili servise gönderecekler. Daha önceki mailde YouTube'a liste dışı sorunu gösterdiğim video yüklemiştim. Görüntüleme 0. izlememişler.

Dosya Ekleri

• IMG_2677.webp
    204,8 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_2679.webp
    235,2 KB · Görüntüleme: 73
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…