ademyazgi

Gelişen
Selam, kendim tecrübe ederek şu an Cyberpunk için olması gereken en optimize ayarı önereceğim. Eleştiriye açık olabilir, ancak şu an için en verimlisi bu diye düşünüyorum. AMD Adrenalin üzerinden Cyberpunk'a özel olarak:

1. RSR - Kapalı,
  2. AMD FMF 2.1 - Etkin (özelleştirmeyi fotoğrafta görebilirsiniz),
  3. FSR Yükseltme - Etkin (maalesef ben oyun içinde FSR 4'ü göremediğimden, buradan bu ayarı açınca FSR 4'ü oyunda görmüş oldum. Yükseltme etkin değil uyarısı ise adrenalinin bu ayarı açtığını ama oyunda ayar gözüktüğü için ekstra efor sarf etmediği anlamına gelmekte)
  4. FSR Kare Üretimi - Etkin (Oyun kodları hala FSR 3.1 Kare oluşturma kullandığı için, oyunda kare oluşturmayı kapatıp bu ayarı deneyin. Yapay karelerden kaynaklı görsel bozulma FSR 3.1'de bolca varken FSR 4 için bu sorunla karşılaşmadım)
  5. Anti-Lag ve Gelişmiş Senkronizasyon - Etkin (Anlaşıldığı üzere optimize deneyim için çok faydalı, kartı tam performansta kullanıyorsunuz)

Oyun içi görüntüler: Oyuna ait FPS sayacı 80 FPS'lerde gözükse de AMD'nin değerlerini ekrana yansıttığımızda iki katı FPS aldığımız gözüküyor. Bu sayede RX 9060XT kullanan arkadaşlar için doğru ayarın bana göre bu olduğunu belirtmek isterim. FSR Kare Üretimini dilerseniz kapatabilirsiniz, görüntüde değişiklik yaşamadığım için ben açık tutuyorum. Tamamen kişisel bir karar yani. Ekran Hertz'ime yakın değer almak daha akıcı deneyim sunuyor.

Oyun, AMD'yi pek sevmediği için elinde yeni nesil 9000 serisi ekran kartı olan arkadaşlara ithafen bu şekilde çözünürlük ölçeklendirme ayarları yapmaları daha doğru olur. Benzer sorunları başka oyunlarda yaşarsanız denemekte yine fayda olacaktır tahminimce.
20260204_144107.webp
20260204_143848.webp
20260204_143804.webp
IMG-20260204-WA0011.webp

Son düzenleyen: Moderatör: