Alucardll 3

Çalışkan
Merhaba, RX 9060 XT 16 GB siparişi verdim, kart henüz elime ulaşmadı. Kullanan arkadaşların deneyimlerini öğrenmek isterim.
  • Hangi ekran kartından geçiş yaptınız?
  • 1080p mi yoksa 1440p çözünürlükte mi kullanıyorsunuz?
  • RTX 3060 12 GB'den RX 9060 XT 16 GB'a geçen varsa, aradaki performans farkını nasıl buldunuz?
  • Kartla ilgili sürücü, siyah ekran, coil whine veya farklı bir sorunla karşılaştınız mı?
  • Aldığım model hakkında ne düşünüyorsunuz? Soğutma, fan sesi ve genel kalite olarak nasıl buluyorsunuz?
  • Genel olarak karttan memnun musunuz? Tekrar tercih eder miydiniz?
Bir de kardeşim yapay zeka ve video düzenleme işleriyle ilgileniyor. Bu konularda deneyimi olan arkadaşlara sormak isterim; RX 9060 XT'nin AI uygulamaları, yerel model çalıştırma ve video edit tarafındaki performansı nasıl? CUDA eksikliği AI kullanımda çok hissediliyor mu?

Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok yardımcı olur. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekran görüntüsü 2026-08-01 124105.webp

Son düzenleme:
Soğutma olarak kötü değil ama sesli bir model. RX 9070 XT versiyonunda yüksek hotspot sorunu vardı. 9060 XT modelinde böyle bir sorundan bahseden görmedim. Kart elinize ulaştığında yine de bir bakmanızı tavsiye ederim.
Yüksek hotspot sorun değil. Kartların çalışma şekli böyle; 9070 XT'lerde hotspotlar yüksek gelebilir ama bu sorun olacağı anlamına gelmez. 9060 zaten 160 Watt TDP'ye sahip, hotspot aşırı yüksek olmaz en ucuz modelde bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorularına yakın birisi olarak:

1) 2070 Super karttan geçtim.
2) 2 gün önceye kadar 1080P idi şu an 1440P oynuyorum. 1080P için hayli hayli yeter bir kart. 1440P performansı da güzel.
3) Geçtiğim kart ile sorduğun kart aynı neredeyse. Ben bayağı memnun kaldım. Performans artışı gayet güzel.
4) Nvidia'ya görece daha az sorun yaşadım. Şimdi yeni Nvidia sürücüsü çıkıyor mecburen güncellemelisin bazı oyunlarda inatla crash yiyor. Uygulamadan uyarı "Kart sürücünüz eski" yenisini yükleyince performans darma duman oluyor, alt+tab atılamıyor bazen.
9060XT ile benim sorunlarım tam ekran açamıyordum, takılıyordu sorunu AMDMPOFix ile çözdüm.
5) Gigabyte hakkında bir fikrim yok. Bende Pulse modeli var.
6) Evet, ben memnunum.

Soğutma olarak kötü değil ama sesli bir model. RX 9070 XT versiyonunda yüksek hotspot sorunu vardı. 9060 XT modelinde böyle bir sorundan bahseden görmedim. Kart elinize ulaştığında yine de bir bakmanızı tavsiye ederim.
Yüksek hotspot değerleri normal aslında zira AMD GPU'lar yüksek sıcaklıklarda güvenli çalışacak şekilde tasarlanmış. 110 Dereceye kadar yolu var.

Yüksek hotspot değerleri normal aslında zira AMD GPU'lar yüksek sıcaklıklarda güvenli çalışacak şekilde tasarlanmış. 110 Dereceye kadar yolu var.
Rakipleri 90C iken bu model 110'ları görüyor direkt. Tabi bu 9070XT için geçerli 9060XT için böyle birşey görmedim.

hotspot aşırı yüksek olmaz en ucuz modelde bile.
Sözüm 9070XT modeline, sorunlu malesef. 110C'yi görebiliyor ve VRAM'leri de 88 - 90 civarlarını görebiliyor. 9060XT modelinde böyle birşeye rastlamadım ama kontrol etmekten zarar gelmez.

Rakipleri 90C iken bu model 110'ları görüyor direkt. Tabi bu 9070XT için geçerli 9060XT için böyle birşey görmedim.

Sözüm 9070XT modeline, sorunlu malesef. 110C'yi görebiliyor ve VRAM'leri de 88 - 90 civarlarını görebiliyor. 9060XT modelinde böyle birşeye rastlamadım ama kontrol etmekten zarar gelmez.
“Sorunlu” ifadesi bütün kartların daha serin çalıştığını arada bir iki tanesinde böyle sıcaklıklar olduğunu söylemektir. Bütün 9070’ler de durum aynı hotspotlar yüksek sorunlu demek yanlış bir ifade olur.

Merhaba, RX 9060 XT 16 GB siparişi verdim, kart henüz elime ulaşmadı. Kullanan arkadaşların deneyimlerini öğrenmek isterim.
  • RTX 3060 12 GB'den RX 9060 XT 16 GB'a geçen varsa, aradaki performans farkını nasıl buldunuz?
  • Kartla ilgili sürücü, siyah ekran, coil whine veya farklı bir sorunla karşılaştınız mı?
  • Aldığım model hakkında ne düşünüyorsunuz? Soğutma, fan sesi ve genel kalite olarak nasıl buluyorsunuz?
Bir de kardeşim yapay zekâ ve video düzenleme işleriyle ilgileniyor. Bu konularda deneyimi olan arkadaşlara sormak isterim; RX 9060 XT'nin AI uygulamaları, yerel model çalıştırma ve video edit tarafındaki performansı nasıl? CUDA eksikliği AI kullanımda çok hissediliyor mu?

Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok yardımcı olur. Şimdiden teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 270355

Sürücü sorunları NVIDIA'da ne kadar varsa AMD'de o kadar var şu an. İkisi de sorunsuz değil. Ben 2K kullanmayı tercih etmezdim frame gen vs açarak zorla tatmin edecek bir FPS yakalamaya çalışmak saçma. Kartın segmenti 1080p. Sisteminiz stabilse genel olarak bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ufak tefek driver problemleri olabilir dediğim gibi her iki markadada oluyor. Bunun dışında AMD GPU alınmaz, driver bozuk, oyun oynayamıyorum diyenlerin neredeyse tamamında sorun ekran kartında değil sistemindedir. Özetle pişman etmez kullanırsınız rahatlıkla, ben olsam en ucuz model hangisiyse onu alırdım. Aynı ekran kartına fazla para vermek saçma bence özellikle bu fiyat segmentinde.

Son düzenleme:
8GB RX 580'den gecis yaptim.
1080p ancak aldigim performansa gore 1440p'de de kullanilabilir oldugunu soyleyebilirim.
Ilk ay sadece bir kere uykudan uyanirken cokme yasadim, o kadar. 25.9.1 mi neydi o zamanlar guncel driver surumu, su anda 26.7.1'deyiz. Bunun disinda hic kendi kendine cokmedi.
Amazon'da 9060 XT Pulse OC'nin 16GB surumu 25.649TL. Bence o daha iyi bir tercih olurdu. Gaming/Windforce modellerin fanlari kotu oluyor ve bu modelin adam akilli bir incelemesi hala yok. Saglik olsun.
9060 XT Pure modelini kullaniyorum. Memnumum. Keske Pulse alaydim dedigim oluyor bazen cunku onda Samsung VRAM'ler kullaniliyor, bu yuzden de memory sicakliklari daha serin. Yine de begeniyorum GPU'mu.

Tekrar olsa tekrar tercih ederdim ancak Pulse (veya Samsung VRAM kullandigini bildigim bir model) alirdim. Bu GPU yerine 5060 Ti almadigim icin pisman degilim acikcasi.
RX 9060 XT'nin AI uygulamaları, yerel model çalıştırma ve video edit tarafındaki performansı nasıl? CUDA eksikliği AI kullanımda çok hissediliyor mu?
Hic calistirmayi denemedim ancak AMD ROCm ve DirectML destekli uygulamalarda hizlandirma alabiliyorsunuz diye biliyorum. Radeon Software icerisinde de direkt AI isleri icin gerekli uygulamalari iceren bir AI paketi var, isterseniz indirebiliyorsunuz.