kemal2512
Üyecik
Selam arkadaşlar,
Sistemimi OEM paket olarak yeni aldım. Ancak oyunlarda sistemimin donanımına göre beklediğim FPS değerlerini alamıyorum. YouTube'daki benzer sistem testlerinde görülen değerlerin oldukça altında kalıyorum.
Özellikle 1080p düşük ayarlarda oynamama rağmen şu değerleri görüyorum:
Üstelik bu oyunlarda grafik ayarlarını Ultra vb. seviyelerde kullanmıyorum. Çoğunlukla 1080p düşük ayarlarda oynuyorum.
Sorun sadece düşük ortalama FPS değil; oyun sırasında anlık FPS/frametime dropları ve takılmalar da yaşıyorum.
Şu ana kadar yaptıklarım:
Sıcaklıklar ise genel olarak normal görünüyor. Ekran kartı oyunlarda genellikle 65°C'yi geçmiyor, işlemci ise yaklaşık 81–83°C seviyelerine çıkıyor.
Sistemimde herhangi bir donanımsal problem veya yanlış BIOS/Windows ayarı olabilir mi? Özellikle FPS'in düşük olmasının ve anlık frametime drop'larının nedenini nasıl tespit edebilirim?
Sistemimi OEM paket olarak yeni aldım. Ancak oyunlarda sistemimin donanımına göre beklediğim FPS değerlerini alamıyorum. YouTube'daki benzer sistem testlerinde görülen değerlerin oldukça altında kalıyorum.
Özellikle 1080p düşük ayarlarda oynamama rağmen şu değerleri görüyorum:
- League of Legends (ARAM): 100 FPS'lere kadar düşüyor.
- Valorant: Ortalama ~200 FPS.
- CS2: ~180 FPS.
- Bodycam: ~90 FPS.
- Rust: Beklediğimden oldukça düşük FPS ve anlık Drop'lar.
Üstelik bu oyunlarda grafik ayarlarını Ultra vb. seviyelerde kullanmıyorum. Çoğunlukla 1080p düşük ayarlarda oynuyorum.
Sorun sadece düşük ortalama FPS değil; oyun sırasında anlık FPS/frametime dropları ve takılmalar da yaşıyorum.
Şu ana kadar yaptıklarım:
- BIOS'tan EXPO'yu açtım
- Resizable BAR / SAM'i açtım
- Ekran kartı sürücüsünü DDU ile tamamen kaldırıp yeniden kurdum
- AMD ekran kartı sürücüsünü güncelledim.
- BIOS'u kontrol ettim.
Sıcaklıklar ise genel olarak normal görünüyor. Ekran kartı oyunlarda genellikle 65°C'yi geçmiyor, işlemci ise yaklaşık 81–83°C seviyelerine çıkıyor.
Sistemimde herhangi bir donanımsal problem veya yanlış BIOS/Windows ayarı olabilir mi? Özellikle FPS'in düşük olmasının ve anlık frametime drop'larının nedenini nasıl tespit edebilirim?
- İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F.
- Anakart: Gigabyte B840M H
- Ekran Kartı: Gigabyte Radeon RX 9060 XT Gaming OC 16 GB.
- RAM: Patriot Viper Venom 16 GB (1×16) DDR5 6000 MHz CL30.
- SSD: Kingston 1 TB GEN4x4 M.2 NVMe — 6000/4000 MB/s
- İşlemci Soğutucu: Segotep Becool 120 mm RGB sıvı soğutma.
- Kasa + PSU: Segotep U502 ARGB + 650W PSU.
- İşletim Sistemi: Windows 11 24H2.
- Monitör: AOC 25G4SXU — 24.5", 310 Hz.
- Çözünürlük: 1920×1080