RX 9060 XT sistemde Valorant'ta ekran kilitlenmesi sorunu

efx

Üyecik
Dostlar, Valorant'a girdiğimde poligonda veya maçta ekran bir anda kilitleniyor, klavyede ve mouse'da hiçbir hareket olmuyor. Alt+Tab dahi atamıyorum; ekran o an neredeysem ve ne yapıyorsam o şekilde donuyor ve kalıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Sistemi yeni topladım, daha 2-3 ay oluyor. Her şeyi denedim; BIOS güncellemesi, driver'lar, her şey güncel olmasına rağmen böyle bir sorun yaşıyorum. Sistem özelliklerimi aşağıya bıraktım.

• Gigabyte Radeon RX 9060 XT Gaming OC 16 GB
  • Gigabyte AMD AM5 ATX B650 Gaming X AX V2
  • AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 çekirdek 96 MB önbellek soket AM5 tray işlemci
  • Kingston Beast 16 GB DDR5 6000 MT/s CL30 - KF560C30BBE-16TR
  • MSI MAG A750GLS PCI-E5 ATX v3.1 750W PCI-e 5.1 ready 80+ Gold Power Supply

Son düzenleyen: Moderatör:
öyle gibi

evet hocam takılı sistemi kendim topladığımda bunun da montajını yapmıştım
Sorun kaynagi bu o halde. Sokup denemeni tavsiye ederim. Ben dahil cok kisi bundan dolayi bir ton ugras verdi.

Sorun kaynagi bu o halde. Sokup denemeni tavsiye ederim. Ben dahil cok kisi bundan dolayi bir ton ugras verdi.

Hiçbir forumda da kimse sök demiyor bunu, vaktiyle karşı çıkanlar olmuştu. Sökenler yatıp kalkıp dua ediyor, orası ayrı.

deneyeyim hocam 15 20 dakikka içinde sonucu söyleyeceğim.

Sökerken IHS'e parmağını bastır, yoksa çipi de kaldırır yukarı. Sokete falan düşürürsen bir de pinleri düzeltmekle uğraşma sonrasında.

@Ayhan Dönmez, sacmaligi goruyor musun ya.

Obur oyunlar stabil kaldigini soyluyor, Valorant'ta direkt fisini cekiyor. Tam bir sacmalik su icat.

Valorant öyle, en ufak RAM ayarında bile mavi ekran veriyor oyun. Halbuki diğer oyunlarda sorun yok.

@shiiw Bir de Clear CMOS yapıp Bank Refresh Mode Normal alın EXPO açtığında. O kısmı size bırakıyorum, dahili grafik de kapatılmalı.

CLR_CMOS pinlere yıldız tornavida ucu dokun arasına 10 saniye. @efx

MCR kapatmaya gerek yok sanirim, manuel tuning'e girmeye gerek yok gibi. Integrated, Bank Refresh Mode Normal, SMEE Disabled, FCLK 2000, UCLK=MEMCLK gibi ayarlar yeterli degil mi? SMEE, TSME karistirdim simdi, MSI kafa karistiriyor.

Contact frame iptals, hem macun yenilemiş olursun. Windows'u da değiştirin, hazır debloat yapılmış versiyon kullan. Oyun donduktan sonra, sistemi yeniden başlattığında BIOS ayarların değişmiyorsa çözersin.

11_ıot_ltsc_26200.8457_TR_by. ISO ~ pixeldrain 11_Iot_Ltsc_26200.8457_TR_by.iso

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…