RX 9060 XT sistemde Valorant'ta ekran kilitlenmesi sorunu

efx

Üyecik
Dostlar, Valorant'a girdiğimde poligonda veya maçta ekran bir anda kilitleniyor, klavyede ve mouse'da hiçbir hareket olmuyor. Alt+Tab dahi atamıyorum; ekran o an neredeysem ve ne yapıyorsam o şekilde donuyor ve kalıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Sistemi yeni topladım, daha 2-3 ay oluyor. Her şeyi denedim; BIOS güncellemesi, driver'lar, her şey güncel olmasına rağmen böyle bir sorun yaşıyorum. Sistem özelliklerimi aşağıya bıraktım.

• Gigabyte Radeon RX 9060 XT Gaming OC 16 GB
  • Gigabyte AMD AM5 ATX B650 Gaming X AX V2
  • AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 çekirdek 96 MB önbellek soket AM5 tray işlemci
  • Kingston Beast 16 GB DDR5 6000 MT/s CL30 - KF560C30BBE-16TR
  • MSI MAG A750GLS PCI-E5 ATX v3.1 750W PCI-e 5.1 ready 80+ Gold Power Supply

Son düzenleyen: Moderatör:
hocam kutusunda onun stoğu maalesef çıkmadı şimdi kutuları kontrol ettim ama yok

Eğer sorununu çözemezsen ve anakartın kendi çerçevesini bulamazsan Contact Frame remontesi gerekebilir. Vidaları sırasıyla 2-3 tur çapraz sık ve dönmediği yerde bırak. Valorant bırakmak kolay çözüm.

@X99 ile TR_by deneyin. O da çözemezse Valorant bence umutsuz vaka...

@shiiw ile birtakım ayarlamalarla stabilite testi yapın. OCCT memory kısmına Anta testi eklendi, denenebilir.

maalesef hocam beklendiği gibi ekranım gene kitlendi restart attım şimdi LoL de denedim bu süreçte LoL sıkıntısız çalıştı yani sorun vanguard da gibi de durmuyor windows 11 geçip denemem de fayda var gibi bir de bu şekilde deneyeyim olmazsa valorantı salıcaz gibi.

TR_by kurun @X99 ilettiği. Aşamaları aktarır.

İfadeler: X99
Integrated Graphics Disabled, Bank Refresh Mode Normal, TSME Disabled, SMEE Disabled, FCLK 2000, UCLK=MEMCLK, CPU Load-line Calibration Turbo olmaliydi muhtemelen. IOMMU, SVM duruma gore enabled, disabled ayarlanabilir ihtiyaca gore. Yine Wi-Fi/BT ayari duruma gore ayarlanabilir, HD Audio jack kullanmiyorsaniz kapatabilirsiniz. @efx

hocam dediklerinizden birşey analmıyorum maalesef o kadar bilgisayar bilgim yok biraz cahile anlatır gibi anlatırsanız çok çok sevinirim.

hocam dediklerinizden birşey analmıyorum maalesef o kadar bilgisayar bilgim yok biraz cahile anlatır gibi anlatırsanız çok çok sevinirim.
Estagfurullah, dedigim ayarlarin bir kismi BIOS uzerinde Tweaker sekmesinde bulabilirsiniz. EXPO profil uzerine yazarsiniz bunlari, sorun olmaz. Bulamadiklarinizi search kismindan aratarak ayarlayabilirsiniz. Ayarladiktan sonra F10 tusuna basip fotograf gonderirseniz onaylamadan once inceleyebiliriz.

hocam yarın akşam işten döndüğümde bu işlemleri yapacağım sizlere bilgisini geçeceğim yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim hepinizin çözüm önerisini teker teker yarın işten döndükten sonra yapacağım teşekkürler tekrardan hepinize. <3

TR_by hk.

Winutil & OO10

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…