Dostlar, Valorant'a girdiğimde poligonda veya maçta ekran bir anda kilitleniyor, klavyede ve mouse'da hiçbir hareket olmuyor. Alt+Tab dahi atamıyorum; ekran o an neredeysem ve ne yapıyorsam o şekilde donuyor ve kalıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Sistemi yeni topladım, daha 2-3 ay oluyor. Her şeyi denedim; BIOS güncellemesi, driver'lar, her şey güncel olmasına rağmen böyle bir sorun yaşıyorum. Sistem özelliklerimi aşağıya bıraktım.
Eğer sorununu çözemezsen ve anakartın kendi çerçevesini bulamazsan Contact Frame remontesi gerekebilir. Vidaları sırasıyla 2-3 tur çapraz sık ve dönmediği yerde bırak. Valorant bırakmak kolay çözüm.
@X99 ile TR_by deneyin. O da çözemezse Valorant bence umutsuz vaka...
Eğer sorununu çözemezsen ve anakartın kendi çerçevesini bulamazsan Contact Frame remontesi gerekebilir. Vidaları sırasıyla 2-3 tur çapraz sık ve dönmediği yerde bırak. Valorant bırakmak kolay çözüm.
@X99 ile TR_by deneyin. O da çözemezse Valorant bence umutsuz vaka...
maalesef hocam beklendiği gibi ekranım gene kitlendi restart attım şimdi LoL de denedim bu süreçte LoL sıkıntısız çalıştı yani sorun vanguard da gibi de durmuyor windows 11 geçip denemem de fayda var gibi bir de bu şekilde deneyeyim olmazsa valorantı salıcaz gibi.
maalesef hocam beklendiği gibi ekranım gene kitlendi restart attım şimdi LoL de denedim bu süreçte LoL sıkıntısız çalıştı yani sorun vanguard da gibi de durmuyor windows 11 geçip denemem de fayda var gibi bir de bu şekilde deneyeyim olmazsa valorantı salıcaz gibi.
Integrated Graphics Disabled, Bank Refresh Mode Normal, TSME Disabled, SMEE Disabled, FCLK 2000, UCLK=MEMCLK, CPU Load-line Calibration Turbo olmaliydi muhtemelen. IOMMU, SVM duruma gore enabled, disabled ayarlanabilir ihtiyaca gore. Yine Wi-Fi/BT ayari duruma gore ayarlanabilir, HD Audio jack kullanmiyorsaniz kapatabilirsiniz. @efx
Integrated Graphics Disabled, Bank Refresh Mode Normal, TSME Disabled, SMEE Disabled, FCLK 2000, UCLK=MEMCLK, CPU Load-line Calibration Turbo olmaliydi muhtemelen. IOMMU, SVM duruma gore enabled, disabled ayarlanabilir ihtiyaca gore. Yine Wi-Fi/BT ayari duruma gore ayarlanabilir, HD Audio jack kullanmiyorsaniz kapatabilirsiniz. @efx
Daha yeni formatladım bilgisayarımı 1 saat oldu tr_by ISO kurulumu normal Windows kurulumuna göre çok hızlı gerçekleşti, kurulduktan sonra biraz bekleyip restart attım işlem sayısı 54'e düştü. Ardından driverları kurup, winutil ve OO10 ile kendime göre ayar yaptım. Discord, Steam vb. uygulamalarımı yükledim, Revo aracılığıyla otomatik açılan gereksiz şeyleri kapattım. PC restart sonrası sadece Discord ve Steam açıkken işlem sayısı 74 idi, ReviOS10'da aynı şartlar altında 100 civarlarını...
Winutil kısmı böyleydi. Efektleri seviyorsanız alttaki Visual Effects kısmını tiksiz bırakabilirsiniz. Restore Point kesin oluşturun, sevmezseniz veya bir sıkıntı çıkarsa dönmesi kolay olur.
Açıkçası Shutup10'da özel ayar bakmadım, Windows'u sadece oyun için kullandığımdan önerilen ayarları uygulayıp geçtim. Bunları seçerken Gemini'dan...