RX 9060 XT vs RTX 3080

Öyle bir hataya düşme derim. 9070 XT kullanıyorum, 9060 XT çok güzel kart. VRAM düşeceksin. 12 GB bile düşündürücü ve eski kart; ne yaşadığını, ne kadar ve nasıl kullandığını bilemezsin. Temiz der, 1 ay olmadan elinde kalır. Ömrünün 2 3 senesini tamamlamış. Ben kesinlikle reddederdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
VRAM krizi varken daha düşük VRAM'e sahip karta geçmek pek mantıklı gelmedi. Ayrıca ASUS TUF serisi bir kart 2 yılda bırakın Pad değişimini çoğu zaman macun değişimine bile ihtiyacı olmaz. Muhtemelen 2 yıl içinde fazlasıyla yormuştur.

Sen yıllardır bu işte değil misin neden etiket atıyosun kendin çözsene @Recep Baltaş.
Ben zaten 9070 XT kullanıyorum kardeşim

Kaldı ki daha konuyu okumamışsın bile. Burada adam çözülmesi gereken bir sorundan bahsetmiyor, ekran kartına alıcı bulamadığından bahsediyor.

Ben de bu ikilemde kaldım ve tercihimi 9060 XT 16 GB'den yana kullandım. 3080 saf güç olarak çok cazip geliyor ancak 2 nesil öncenin kartı olması, kartın sicilinin tam olarak bilinememesi ve belki de en önemlisi malumunuz günümüz oyun geliştiricileri oyunlarını fevkalade şekilde optimize ettikleri için 10 GB vram yakın gelecekte yeterli olmama ihtimali çok yüksek. Ben bu sebeplerden dolayı 9060 XT 16 GB almaya karar verdim, öncesinde 6700 XT kullanıyordum.
*12 GB vramli olan yazısını sonradan gördüm, 12'nin de geleceği muamma.

Hocam bu liste kenarda duruyor mu ya.

Arkadaşlar selamlar. Takası gerçekleştirdik takası yaptığım abi Ankara da siber güvenlik de çalışıyor eşiyle bursaya ailelerine giderken yol üstü bana uğradılar çocuklarıyla misafir ettik takası gerçekleştirdik. Vallahi kart o kadar temiz ki aşırı şaşırdım tertemiz hiç bir sıkıntım yok 12 gb vrsm performansım çok güzel de arttı kendisi kağıt kalem istedi takas yaptığımızı yazdık tarih tc numarası fln filan her şeyi hallettik üzerine de 2k para aldım güzel ticaretti. Belki benim şanssızlığım ama yeni eski farketmiyor her AMD serisi çıktığın da deniyorum fakat sorun yaşıyorum ben artık nvdia dan şaşmayacagım. Fps azcık az alırım kafam sorunsuz olsun. Bana göre nvdia candır AMD pişmanlıktır.

Öncelikle hayırlı olsun hocam.

Windows XP döneminde ATI/AMD kullanmış olanlar, o saç baş yolduran Catalyst rezaletini asla unutmaz. Sürücüleri o kadar berbat, o kadar kararsızdı ki, kartı adamakıllı kullanabilmek için üreticinin kendi sürücüsünü silip, Rus forumlarından fan yapımı modlu sürücüler kovalardık. durumun vahametini siz düşünün...

Elimde hala 2006'dan kalma antika bir Quadro FX kart duruyor masaüstü gdı çiziminde ve sistem tepkiselliğinde, bugünün yeni nesil diye satılan çoğu AMD kartını tokatlar.

Eğer NVIDIA'nın mühendislik vizyonu olmasaydı, bugün hala AMD'nin R9 295x2 gibi sobalık, trafo gibi elektrik çeken, çift GPU'lu o takoz tasarımlarına mahkum kalırdık. NVIDIA yıllardır odağını büyük ölçüde AI ve kurumsal pazara kaydırmışken, oyun tarafında agresif bir rekabet bile sergilemiyor bu durum AMD için ciddi bir fırsat yaratmalıydı ama bir atılım göremedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…