RX 9060 XT 16GB ekran kartını yuvaya takarken yeteri kadar zorladim ama tık sesi gelmedi. Sol tarafı biraz havada gibi duruyor zorlayınca da girmiyor. İşlemci soğutucusu büyük olduğundan PCI express kilidini de açamıyorum. Tornavida ya da benzeri bir şeyle bastırıp açsam kilidi olur mu, yoksa zorlayayım mı?
RX 9060 XT 16GB ekran kartını yuvaya takarken yeteri kadar zorladim ama tık sesi gelmedi. Sol tarafı biraz havada gibi duruyor zorlayınca da girmiyor. İşlemci soğutucusu büyük olduğundan PCI express kilidini de açamıyorum. Tornavida ya da benzeri bir şeyle bastırıp açsam kilidi olur mu, yoksa zorlayayım mı?
İşlemci soğutucusu çok büyük oldugundan parmağım girmiyor kilide. Ekran karti neredeyse hiç sallanmiyor vidalarin kısmına tam oturdu ama Click sesi gelmedi iste takarken. Ekran kartini çekince de gelmiyor.
İşlemci soğutucusu çok büyük oldugundan parmağım girmiyor kilide. Ekran karti neredeyse hiç sallanmiyor vidalarin kısmına tam oturdu ama Click sesi gelmedi iste takarken. Ekran kartini çekince de gelmiyor.
İllaki klik sesi gelmesine gerek yok. Bazı anakartlarda bu ses gelmeyebilir veya takma açısına göre değişebiliyor. Klips tam olarak kapandıysa ve kart PCIe yuvasına tamamen oturduysa olmuştur.
Hocam tekrar çıkartıp denedim gene çok klik sesi gelmedi bu tarz oldu gene. Dİrek vidaları takmaya başlayayım mı? Biraz kilidi açmadan çıkarmaya zorlamıştım çok sorun olur mu?
Oturmuş hocam bu kart illa ses gelmesi gerekmiyor takarken. Zaten eğer yuvaya tam girmez ise vida atarken böyle vida boş dönüyor gibi olur veya vida sıkışır dönmesi zor olur. Tornavida ile kartı vidalarken kaymak gibi yuvasında dönüyorsa kart oturmuş demektir.