RX 9070 XT bileşenli beyaz sistem toplama tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wizschka
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 209
  • Etiketler Etiketler
    beyaz sistem

wizschka

Üyecik
Herkese merhaba,

Şu anda Hepsiburada'daki indirimlerden 9 taksit ile elimden geldiğince bir sistem toplamaya çalıştım.
  • İşlemci: Ryzen 7 7800X3D
  • Anakart: Asus TUF Gaming B850M-PLUS
  • SSD: Samsung 1 TB 990 Pro
  • Kasa: MSI MAG Pano M100R P
  • Power supply: Asus Prime AP-850G
  • Ekran kartı: XFX MERCURY RX 9070 XT White
  • Sıvı soğutma: Ocypus Delta L36 Beyaz ARGB V2 360 mm
Yukarıda da dediğim gibi elimden geldiğince beyaz toplamaya çalıştım. Tek eksik RAM kaldı. Belki bir kampanya falan yakalarım diye beklettim ancak bu fiyatlar sanırım çok fazla düşmeyecek.

Aklımdaki 2 RAM;
  1. Corsair Vengeance RGB White (32 GB 2x16 6000 MHz CL36)
  2. G.Skill Ripjaws M5 RGB White (32 GB 2x16)
Sanırım çok büyük farkları yok ve fiyatları 26-27 bin TL bandında. Hem sistem için hem de RAM'ler için önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekran kartı ve işlemci için ufak bir nüans; Ryzen 7 7800X3D geçtiğimiz cuma 13.500 lira ve önceki hafta da ASUS Prime 9070 XT 31.000 liraya satıldı. Özellikle XFX aramıyorsanız, diğer bileşenlerle birlikte daha uygun rakamlara alınabilir.

Aslında böyle özellikle şu marka olsun dediğim bir şey yok. Ancak 9 taksit olması cezbediyor ve sanırım XFX AMD kısmında iyi işler yapıyormuş, araştırdığım kadarıyla. 7800X3D'yi İncehesap'ta sanırım görmüştüm ama alamadım.

İşlemci neyse ama ekran kartındaki fiyat farkı haliyle yüksek aslında.

ASUS Prime'a o parayı vermektense az daha diş sıkıp Mercury veya Taichi alınması çok daha sağlıklı olur. Prime o fiyatın oyuncusu değil.

XFX Mercury Magnetic Air bu. Alınır bu fiyata.
Magnetic Air olanın fanlarının kenarı kırmızı oluyor. 3 farklı versiyon var bu modelde. Gaming Edition, OC Edition ve OC Magnetic Air Edition.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…