RX 9070 XT bileşenli beyaz sistem toplama tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wizschka
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 376
  • Etiketler Etiketler
    beyaz sistem

Manuel ayar yapmayı sevmiyorsanız 6000 CL30 almak zorundasınız, 6000'nin altı ve üstü problematik. Manuel ayar gerektirebiliyor, onun haricinde performans kaybı olur 1:2 moda attığı için. 6000 MT/s CL30 attığım modellerden birini alıp geçin, 2. opsiyon 6400 MT/s CL32 olsun. 6400'ü de aynı mantıkta DRAM frekansı 6000 çekilip kullanılacak.

35K bütçe için 2x24 tercih edilebilir, 2x16'ya 30K vermektense. Patriot Viper Venom 6000 MT/s CL30 1x16'lık modülden 2 adet sipariş verebilirsin. Bunu da bir düşün. Beyaz seçenek yok piyasada başka çünkü. Diğerleri Micron ya da Samsung çip kullanıyor, para verilmemesi gerekli. Yolda ya da çöpte görsem ancak o şekilde kullanırım kendi adıma. O yüzden başkasına önermem söz konusu değil. DDR5'te Hynix harici hiçbiri kabul göremedi, bu durum henüz değişmedi. Değişirse haber ederim. @wizschka

2 adet alınabilir, kit şartı yoktur. En uygunu böyle olur, öteki türlü +10K vermen gerekecek minimum.

Açıkcası bilgisayar ile uğraşmayı seviyorum. Bir önceki mesajda söylediğiniz ayarları bilmiyorum ancak video izleyerek öğrenemeyeceğim bir şey olduğunu sanmıyorum. 2x24 fikri mantıklı geldi. Ancak sonrasında dediğiniz teknik kısımdan hiçbir şey anlayamadım desem yeridir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Video izleyerek anlarsın, Nebi'nin video serisi var. Sonrasında benim DDR5 rehberim var. Oraları takip edeceksiniz. İleteceğim sırasıyla.

Bu DDR5 serisinin tamamını izleyeceksiniz. Sonrasında forumdaki DDR5 rehberini okuyup anladıktan sonra anakartlara özel ayar kısmından 6000 MT/s CL30 ya da CL28 ayarlanacak sizde. Tüm ayarlardan detaylıca söz edildi. @wizschka

Hocam beynimizi kapatacağımız seçenek 6000 CL30 mudur? Birkaç gündür okuyorum ama hiçbir şey anlamıyorum. EXPO açıp geçmek için sanırsam 6000 CL30 almamız gerekiyor. 9070XT 7800X3D bir sistem toplamak istiyorum, sarı siteden RAM bakıyorum ama ne alsam karar veremiyorum bu yazıları okudukça. Beynimi kapatabileceğim modelleri neye göre seçmeliyim? Onlarda da yine die'ın markası önemli oluyor mu?

Normal kullanıcı için die, revizyonun önemi yok ama çipin önemi var. 6000 MT/s CL30 %100 Hynix olmak zorunda ve en sorunsuzu odur AM5 özelinde. Diğerleri her daim sorun yaratma potansiyeli var. Frekans özelinde de 6000'in altı ve üstü uygun değil. Üstünde 1:2 mod atıyor, performans düşüyor. Altı da yine fiyat avantajı olmadığından ve türlü türlü RAM çipi denk gelebildiğinden uygun değil. 6000 MT/s en tatlı nokta, CL30 yine aynı şekilde. Onu alıp geçeceksiniz. Yerli ve milli RAM Patriot buna en iyi örnek. Core Ultra Plus için bu durum başka, orada bellek frekans desteği yüksek. 6400, 7200, 7600 MT/s modüller tercih edilebilir.

7800X3D ile beraber kullanacağım hocam. Patriot'ta RGB yok diye tercih etmiyorum. Işıklı rastgele 2x16 CL30 6000MT/s alıp geçeceğim o zaman. Çok teşekkür ediyorum.

7800X3D ile beraber kullanacağım hocam. Patriot'ta RGB yok diye tercih etmiyorum. Işıklı rastgele 2x16 CL30 6000MT/s alıp geçeceğim o zaman. Çok teşekkür ediyorum.

Evet, 6000 CL30 olduktan sonra marka-model önemi yok. Fiyat belirleyici olur orada, kişisel tercih. EXPO açmadan önce BIOS son sürüme güncellenecek ve BIOS'tan dahili grafik, Integrated Graphics kapatılacak. X3D'ler için başka bir adım yok. Doğru modül seçimi önemli, dikkatli olun. Çok sorun yaşayan var AM5 özelinde. Narin bir platform.

Aslında konu açmıştım ama çok yardımcı olunmadı, belki bütçe belirsizliğindendir. Fiyat performans bir anakart araştırıyordum VRM performansı iyi olan haricinde bellek olarak da XPG Lancer RGB düşünmüştüm. Ekran kartı ve işlemcim belirli zaten; kasa, sıvı soğutma ve fanları da Lian Li alacağım. Güç kaynağım, belleğim ve anakartım belirsiz. Sistemin tüm parçalarını aldıktan sonra zaten konu açmayı düşünüyorum bu tür neler yapılmalı hangi ayarlar açılmalı minvalinde. Mesela fanların RGB kontrolcüsüne bağladığımda anakart üzerinde yeterli olacak mı yoksa ayrı bir kontrolcü almam gerekir mi bilmiyorum. Ama kendi konuma yazılmadığı için soramadım. Sizlere çok teşekkür ediyorum.

Konunuza denk gelmedim, @X99 @RapidLemming955 @LH44 gibi isimleri ayreten etiketleyin. Yardımcı olunacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…