Hayır Furmark farklı bir yük oyun ise daha farklı bir yük bindiriyor. Oyun açıldığı zaman ekran kartından eğer o ses geliyorsa sorun ekran kartı kaynaklıdır.
Detaylar
Kim cevapladı?Ses gerçekten beynimin içinde yer etti 38 k para verdim. Ben en iyisi iade edeyim.
Hocam mevcutta cw sorunu farken FurMark'ta bu sesi duyabilir miyim?
@Recep Baltaş hocam furmarka sokunca hiç ses gelmiyor ancak oyuna girince bildiğiniz halaya duruyor. Cw ekran kartından kaynaklı olsaydı bu sesi FurMark'ta da duymam gerekmez miydi?
Oyunlarda yüksek FPS aldığın zaman daha çok belli olur. Oyunun menüsünde 700-1000 FPS alın demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
Hayır FurMark farklı bir yük oyun ise daha farklı bir yük bindiriyor. Oyun açıldığı zaman ekran kartından eğer o ses geliyorsa sorun ekran kartı kaynaklıdır.
Ah ah. İade etsem aldığım fiyata geri alamıyorum. Değişim desek stok yok. Vay benim başıma gelenler.
Oyunlarda yüksek FPS aldığın zaman daha çok belli olur. Oyunun menüsünde 700-1000 FPS alın demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
Attığım FurMark testinde 4K FPS var tık yok.
Stok gelmesini bekleyin.
Ah ah. İade etsem aldığım fiyata geri alamıyorum. Değişim desek stok yok. Vay benim başıma gelenler.
Attığım FurMark testinde 4K FPS var tık yok.
FurMark testinde cw sesi fazla olmuyor. Benim kartta da coil whine sesi var. Valorant girince kart kuş gibi ötmeye başlıyor. Özellikle menüdeyken.
Ya da sesi kabul edip kartı kullanmaya devam edin.
alitoprak55
Uzman
Ya da sesi kabul edip kartı kullanmaya devam edin.
1 ekran kartına 38k verdikten sonra insan kusursuz olmasını istiyor açıkçası
İşlemcinin voltajını biraz kıstığımda whine seside yok denecek kadar azaldı. 7600 X ve 750W PSU ile kullanıyorum. Sorum ise PSU yetmiyor ise bu ses ortaya çıkar mı?
Benim 3080 Aorus'ta coil whine yoktu ama, Galax 4070 Ti super de coil whine çıktı. Her ikisinde de DeepCool PQ850M Gold PSU kullandım. İşlemci voltajı ile alakalı olur mu sanmıyorum ama, bende buna benzer garip bir durum yaşadım. 7800X3D kullanıyorum ve işlemci ortalama 4.9-5GHz arasında çalışıyor. All Core negative 15 ve saat hızına +150MHz ekleyerek kullanıyorum. Bu sayede 5.050GHz bandında genelde sabit kalıyor. İşin ilginç tarafı 150MHz yerine 200MHz yapınca hem boşta yani masaüstünde hem de oyundayken daha fazla cw sesi geliyor. Anakartın bu işle bir alakası var mı diye düşünmedim değil. 3080 Aorus ile B450 ve R5 5600 kullandım. Bu sefer B650 ile 7800X3D kullanıyorum. Yani güç kaynağı hala aynı ama, anakartım ve işlemcim değişti. 4070 Ti superden önce ASUS Dual 4070 Super ve MSI Gaming X Slim 4070 Super'de kullanmıştım. Bu iki kartta da cw vardı. Cw olarak ASUS en kötüsüyken Galax en iyisiydi. O yüzden anakartın etkisi var mı test edemedim.
1 ekran kartına 38k verdikten sonra insan kusursuz olmasını istiyor açıkçası![]()
Bende 33K verdim ve açıkçası aynı fikirdeyim. 8-10 faz civarını geçmiyor çoğu üretici. Üst seviye modellere 14 faz ve üstü kullanıyorlar. Onlarda bile bu sorunlar çıkıyor.
SilentStealth
Uzman
OCCT ile ilk önce GPU test edin ve sesi kontrol edin. Daha sonrasında PSU testi yapın ve sorunu bu şekilde bulabilirsiniz.