Benim 3080 Aorus'ta coil whine yoktu ama, Galax 4070 Ti super de coil whine çıktı. Her ikisinde de DeepCool PQ850M Gold PSU kullandım. İşlemci voltajı ile alakalı olur mu sanmıyorum ama, bende buna benzer garip bir durum yaşadım. 7800X3D kullanıyorum ve işlemci ortalama 4.9-5GHz arasında çalışıyor. All Core negative 15 ve saat hızına +150MHz ekleyerek kullanıyorum. Bu sayede 5.050GHz bandında genelde sabit kalıyor. İşin ilginç tarafı 150MHz yerine 200MHz yapınca hem boşta yani masaüstünde hem de oyundayken daha fazla cw sesi geliyor. Anakartın bu işle bir alakası var mı diye düşünmedim değil. 3080 Aorus ile B450 ve R5 5600 kullandım. Bu sefer B650 ile 7800X3D kullanıyorum. Yani güç kaynağı hala aynı ama, anakartım ve işlemcim değişti. 4070 Ti superden önce ASUS Dual 4070 Super ve MSI Gaming X Slim 4070 Super'de kullanmıştım. Bu iki kartta da cw vardı. Cw olarak ASUS en kötüsüyken Galax en iyisiydi. O yüzden anakartın etkisi var mı test edemedim.

Bende 33K verdim ve açıkçası aynı fikirdeyim. 8-10 faz civarını geçmiyor çoğu üretici. Üst seviye modellere 14 faz ve üstü kullanıyorlar. Onlarda bile bu sorunlar çıkıyor.
Bakalım. İade edersem aldığım fiyatın 7k fazlasını vermem gerekir. Garantiden sorumlu firmaya mail atıp durumu anlattım. Bakalım bir hal çaresi bulunur belki.

Bakalım. İade edersem aldığım fiyatın 7K fazlasını vermem gerekir. Garantiden sorumlu firmaya mail atıp durumu anlattım. Bakalım bir hal çaresi bulunur belki.

Maşallah maile 2 dakika olmadan geri döndüler. Bakalım.

Bakalım. İade edersem aldığım fiyatın 7k fazlasını vermem gerekir. Garantiden sorumlu firmaya mail atıp durumu anlattım. Bakalım bir hal çaresi bulunur belki.

Yetkili servis sağlam raporu çıkartıp geri gönderdi. Şöyle bir durum var yaşadığım cv sorunu ortadan kalktı tık yok şuan. Demek ki bir hava değişimi lazımmış.

Son düzenleme:

Yetkili servis sağlam raporu çıkartıp geri gönderdi. Şöyle bir durum var yaşadığım cv sorunu ortadan kalktı tık yok şuan. Demek ki bir hava değişimi lazımmış.
hangi satıcı ve hangi garanti acaba bende de ses varda

Değişim yapmıyorlar bilgi olsun. İade et bence.
endeks bilişime yazdım bende yollayın bakalım diyorlar bende de fps yükselince ses yapıyor sendeki gib iade etsem o zamana fiyat artarmı azalır mı o belli değil ki açılmış ürün iade için yine servise gidecek iade alcaklar mı acaba

Değişim yapmıyorlar bilgi olsun. İade et bence.
iade kabul ettikten sonra değişimide kabul etmeleri lazım sonuçta aynı firma onay verecek iksinede değişim yapmak daha mantıklı değilmi
sen ne yaptın iademi ettin

Bakalım. İade edersem aldığım fiyatın 7K fazlasını vermem gerekir. Garantiden sorumlu firmaya mail atıp durumu anlattım. Bakalım bir hal çaresi bulunur belki.

Yetkili servis sağlam raporu çıkartıp geri gönderdi. Şöyle bir durum var yaşadığım CV sorunu ortadan kalktı tık yok şu an. Demek ki bir hava değişimi lazımmış.

Ne kadar sürede dönüş yaptılar acaba servisten

Son düzenleme:

Endeks bilişime yazdım bende yollayın bakalım diyorlar bende de FPS yükselince ses yapıyor sendeki gib iade etsem o zamana fiyat artar mı azalır mı o belli değil ki açılmış ürün iade için yine servise gidecek iade alacaklar mı acaba?

İade kabul ettikten sonra değişimide kabul etmeleri lazım sonuçta aynı firma onay verecek iksinede değişim yapmak daha mantıklı değil mi?
Sen ne yaptın iademi ettin.

Ne kadar sürede dönüş yaptılar acaba servisten.

Hocam FurMark, OCCT testlerinden belli bir sınır üzerinde ses gelmesi lazımmış. Endeks bilişim konu ile ilgili ama yönlendirdikleri dış servis olan ServisPoint rezalet. Ürünün ulaşıp ulaşamadığını bile göremiyorlar. Yaklaşık 1 hafta sürdü. Naçizane tavsiyem ya iade et. Ya da sesi kabullen.

Hocam FurMark, OCCT testlerinden belli bir sınır üzerinde ses gelmesi lazımmış. Endeks bilişim konu ile ilgili ama yönlendirdikleri dış servis olan ServisPoint rezalet. Ürünün ulaşıp ulaşamadığını bile göremiyorlar. Yaklaşık 1 hafta sürdü. Naçizane tavsiyem ya iade et. Ya da sesi kabullen.
değişim talep ettim servise bile yollamadan iade aldılar