Ryzen 3 3100'ten hangi işlemciye geçilmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ozgunokia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 310
  • Etiketler Etiketler
    hangi ryzen

ozgunokia

Yetkin
Makaleler
1
Masaüstünde fazla işlemler yapan birisiyim ve sık sık donma sorunlarıyla karşı karşıyayım. Ayrıca Discord sesliye girince oyunlarda sürekli FPS düşmesi oluyor. Sesliden çıkınca düzeliyor mesela. Discord'a tarayıcıdan girmek zorunda kalıyorum. Ryzen 5 5500'e geçince bu tarz sorunlarım düzelebilir mi? Bütçem yok, yani piyasayı bilmiyorum gidipte 10 bin liralık işlemci alamam. Uygun fiyatlı gayet iyi işlemci öneriniz var mı?

GTX 1660 Super.

Son düzenleme:
Uygun fiyatlı nedir hocam, net bütçe lazım.
2. Elden 5500 veya 3600 alabilirsiniz.

Uygun fiyatlı nedir hocam, net bütçe lazım.
2. Elden 5500 veya 3600 alabilirsiniz.
Aşırı fark edecek şey lazım bana, hem panik atak birisiyim hem de takıntım var her şeye. Yeni işlemciden sonra o bu fark eder mi diyip kafayı yerim yüksek ihitmal hocam. Bütçe derken yani 1 ay sonra da alabilirim 1 ay sonraya tahmin yapamıyorum. Ama 5000 diyebilirim. Aşırı uçmadan.

Bütçe nedir? AM4 platformunda en F/P işlemci 5600. ben 3100'den 5500'e geçmezdim şahsen.
5K olabilir hocam. 1.5 aya da alabilirim yani. O yüzden ben bütçe belirlemedim bütçe belirlesem hemen zam gelecek.

Aşırı fark etmesini istiyorsan yapıştır R5 5600.
Soğutucu şart. Yaz aylarında özellikle stok fanla soğuyacak bir işlemci değil.
Iyzico+parolapara ile 750 TL'ye geliyor soğutucu. 3 tane soğutur bu işlemciden ki 7800X3D ye taksan bile bana mısın demez.

Teşekkürler hocam tercihim 5600 olacak gibi. Umarım anakart uyumludur o da başımıza patlamaz. BIOSTAR B450M-H kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…