Ryzen 3 3300X'ten Ryzen 5 5600'e geçilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heisenberg
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 229
  • Etiketler Etiketler
    5600
Bütçe
2000 TL

Heisenberg 4

Üstün
Merhaba, bu yaz sonu bilgisayarımı satıp laptopa geçeceğim. Şu anki bilgisayarımın yaz boyu beni özellikle Rust'ta üzmemesi lazım.

İşlemcimi ikinci elden 1.400 TL civarına bırakıp yine ikinci elden 5600 veya 5600X bulmaya çalışacağım 2.500-3.000 TL civarına. Yani cebimden çok para çıkmayacak. Sizce mantıklı olur mu? Çünkü Rust oynarken tatmin etmiyor. Kayda değer bir performans artışı yaşar mıyım? Ekran kartını değiştiresim yok pek o kadar bütçe ayırmak istemiyorum çünkü güç kaynağı da yenilemem gerekiyor.

İşlemcim: Ryzen 3 3300X.
Ekran kartı: RX 6500 XT.
Anakart: B450M Pro M.2 Max
PSU: Aerocool VX Plus 400W.

Son düzenleme:
Elindeki ekran kartı pek güçlü değil, o yüzden işlemcini değiştirsen bile Rust'ta çok bir iyileşme bekleme. 60 FPS alıyorsan 70 olur gibi düşün, ama 100 olmaz. Fakat işlemcinmi değiştirirsen Valorant, CS2 gibi işlemciye önem veren oyunlarda büyük bir performans artışı yaşarsın.

@xahve, Rust işlemci odaklı bir oyun aslında değiştirir diye umuyordum.

O işlemci neredeyse R5 5500 gücünde. İyi FPS artışı için ekran kartı güncellemesi daha mantıklı olur. RTX 4060 gibi bir kart iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…