Ryzen 5 1600 ile uyumlu anakart önerisi

Geriye dönük işlemci desteği var hocam çalışır.
Sorun geriye dönük destek değil ki; destekleyen BIOS desteği gözükmüyor resmi sitede.

Yazmamasına rağmen çok kez çalıştığını gördüm, en yakın örnek Donanım Arşivi videosu var mesela ancak yine de %100 garanti veremeyeceğim kendi adıma.

İfadeler: X99
Hocam kesin çalışacak bir öneri yapsanız olur mu? Risk almak istemiyorum.

Hocam kesin çalışacak bir öneri yapsanız olur mu? Risk almak istemiyorum.
Kesin olarak çalıştıracak A320 ve B450 var en ucuz, onlar da doğru düzgün satışta yok hocam.

Dediğim gibi A520 ile çalışan çokça gördüm, çalışabilir.

Peki hocam bu attığınız ileride yükseltmeye uyumlu mu mesela Ryzen 7 5700X veya Ryzen 5 5600X takabilir miyim?

Peki hocam bu attığınız ileride yükseltmeye uyumlu mu mesela Ryzen 7 5700X veya Ryzen 5 5600X takabilir miyim?
Takmaya takarsın pratikte ama A520 serisi daha çok giriş seviye için ideal. Ryzen 7 serisi için ben B550 seviyesi kartların kullanılması taraftarıyım. Yine de takarsın, o yönde sorun yok.

Takabilirsiniz fakat bu parayı vereceğinize ikinci elden B450, B550 almak daha mantıklı. 5700X de kullanırsınız sorun olmaz 65 watt CPU.

Takmaya takarsın pratikte ama A520 serisi daha çok giriş seviye için ideal. Ryzen 7 serisi için ben B550 seviyesi kartların kullanılması taraftarıyım. Yine de takarsın, o yönde sorun yok.
Hocam anakart performansı etkileyen bir parça değil ki. Yani giriş seviye olması ne etkiler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…