Çözüldü Ryzen 5 5500 3 GHz'de çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kadircan

Becerikli
Arkadaşlar merhaba, benim işlemci garip bir şekilde temel frekanstan bile yavaş çalışıyor. Sebebi ne olabilir? Normalde ilk aldığım zaman 4.2 GHz'e kadar görüyordum şimdi 3.2 hatta bazen 3 GHz oluyor. Nasıl düzeltebilirim bu durumu yardımcı olacak var mı?

Stress veya bench yapınca 3.6 geçmiyor bu arada boşta zaten 3veya 3.2 GHz arasında gidip geliyor.
CPU-Z'de Core Speed 2.7bile görüyor bazen fotoğrafa bakın.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    43,2 KB · Görüntüleme: 24
  • 2.webp
    2.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 23
  • 3.webp
    3.webp
    92,2 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

İşteyim şu anda müsait zamanda atacağım kardeşim yardımcı olursan çok sevinirim.

Boşta 40 derece yük altında 50 dereceyi görüyorum 51'ide gördüm şöyle fotoğraf bıraktım bakabilirsiniz.

1.webp

Arkadaşlar merhaba sorunu çözdüm güç ayarlarına girip dengeli moda girin gelişmiş güç ayarlarını değiştir deyip işlemci güç yönetimini açın en yüksek işlemci durumu bende yüzde 95Ti yüzde 100 yaptım şimdi istediğim gibi oldu hayırlı günler. Yükteyken 4.10 ve 4.4GHz arasında boştayken 3.4'te böyle ayarlayabilirsiniz :)

İşteyim şu anda müsait zamanda atacağım kardeşim yardımcı olursan çok sevinirim.

Boşta 40 derece yük altında 50 dereceyi görüyorum 51'ide gördüm şöyle fotoğraf bıraktım bakabilirsiniz.

1.webp

Arkadaşlar merhaba sorunu çözdüm güç ayarlarına girip dengeli moda girin gelişmiş güç ayarlarını değiştir deyip işlemci güç yönetimini açın en yüksek işlemci durumu bende yüzde 95Ti yüzde 100 yaptım şimdi istediğim gibi oldu hayırlı günler. Yükteyken 4.10 ve 4.4GHz arasında boştayken 3.4'te böyle ayarlayabilirsiniz :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt