Çözüldü Ryzen 5 5500 RTX 4060 sistemde ekran kartı ağırlıklı oyunlar oynanır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Leaxy

Uzman
Merhaba, sorum şu işlemcimin stres testi kötü çıktı macun atmam lazım ama şu anlık atamıyorum. Ondan dolayı ekran kartı kullanımı yoğun oyunlar oynamayı düşünüyorum ama CPU bu durumda olduğu için oyunda performans düşer mi?
Monitör
ASUS VP249QGR 144 Hz IPS
Sistem:
  • RTX 4060.
  • AMD Ryzen 5 5500.
  • 16 GB RAM.

Çözüm
GPU oyunun başlarında %70-80 zaman geçince kullanım 50-60 düşüyor ve sonra FPS düşüyor, bunu fark ettim.
Olum Maci daha CPU odakli bir mod zaten, yuksek ihtimal dereceleriniz oyun devam ettikce hizlica artiyor ve kritik seviyeye gelince CPU frekans kismaya veya boostlamamaya basliyor. CS2'de her turlu CPU yukunuz fazla olacak zaten, derecelerinizi duzeltene kadar oynamayin derim.
GPU oyunun başlarında %70-80 zaman geçince kullanım 50-60 düşüyor ve sonra FPS düşüyor, bunu fark ettim.
Olum Maci daha CPU odakli bir mod zaten, yuksek ihtimal dereceleriniz oyun devam ettikce hizlica artiyor ve kritik seviyeye gelince CPU frekans kismaya veya boostlamamaya basliyor. CS2'de her turlu CPU yukunuz fazla olacak zaten, derecelerinizi duzeltene kadar oynamayin derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anladım, yani kısıtlayıcı gibi bir şey söz konusu değil. Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz yanılmıyor musunuz? 4060 dediğiniz kart piyasada bulunan tüm oyunları gayette oynatabilecek bir ekran kartı. Bunun dışında daha bir çok şeyde de aynı şekilde, gayet güçlü bir ekran kartıdır.
1080p için evet o kalitede giriş seviyesi olarak kabul ediliyor diye biliyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…