Ryzen 5 5600 için işlemci soğutucu önerisi

230'sa iyi, zaten o ıslemcı de cok ısınmaz ıs gorur.
Evet araştırdım az bisi işlemci çok ısınmıyormuş biraz daha büyük soğutucu alacaktım stokta yokmuş kendim uğraşmayım dedim kule tipi aldım sistemide ekran kartı iyi geldi gözüme 16gb vram biraz götürsün diye islemci birazcık düşük gibi ama kimisi testlerden iyi gibi chat gpt onaylı önerdi 30800 oldu 500gb değişip ssd 1tb soğutucu 238 ekledi

Sogutur ama 90 mm o, gurultulu calisir biraz. 120 mm 4 isi borulu olsun en az alacagin model. Cok ses cikarmaz oyle.
120mm denedim hocam da stock ta yoktu diğer sitelere aynı sistem özelliklerine baktım 2.3 bin fark atıyordu bütçeye uygun diye bunu aldım mecbur olaki çok ısınır rahatsız ederse değiştiririm sonrasında araştırmada stock fanla kullanıyorum orta seviye kule işe yarar dendi bir yorumda bende o seçenekten 120 vermedi diğeri sıvı soğutma idi kule tipi seçtim mecbur

Son düzenleme:

Al sana 570 TL sogutucu. Kupon, indirim mindirim bir şeyin varsa 500'e alirsin. Bu arada aldığın platformun AM4, yani eski platform oldugunu biliyorsun degil mi? 2-3K pahali olanlar AM5 olmasin sakin?

Son düzenleyen: Moderatör:

Sadece bu sistem için Thermalright Assassin king 120 SE modelini veya ileriye dönük olsun derseniz Thermalright Phantom spirit 120 SE modelini alın geçin.

Hocam baktım da DDR5'li, AM5 tabanlı olanlar da ekran kartı 8 GB oluyor. Ben de biraz uzun vadede yatırım olsun diye ekran kartını 16 GB olanını tercih ettim. AM4 çok sorun yaratır mı?

3-4 götürmez mi? Sonra muhtemelen hayatım değişir. Evlilik, iş filan derken oyuna vaktim kalmaz belki de ekonomik durumum çok daha iyi olur, bilemem. Zamanın şartlarında bakacağız. Çok darboğaz yapar mı? Yavaşlatır mı beni sistem?

Son düzenleyen: Moderatör:
Su an verecegin 5K fark ile gelecekte anakart, RAM ve islemci uclusunden RAM ekleme ve islemci degistime ile guncellenebilir AM5 olursa o makine. 5600 kotu mu? Degil tabii, ama AM5 icin bir nesil daha islemci cikacak. Mesela az farkla benzer gucteki 8400F makine alabliyorsan ona 2026'da ya da 2027'de cikmis islemci takip 10 yil kullanabileceksin. AM4'te islemci seceneklerin cok kisitli olacak. Ancak cok pahali 5700X3D gibi islemcileri alman gerekecek.

Peki 32bine önerebileceğiniz am5 sistem varı Hocam aldiğim sistem Montajda iptal edeyim onu alayım intelde olur grafik vram 8 gb üstü olursa rahat ederim diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…