Ryzen 5 5600 işlemci için overclock ayarı önerisi

darkinside

Başarılı
Merhaba,

İşlemcim undervoltlu. Soğutucu olarak SE-214-XT olması lazım. MX-6 macun ile birlikte Cinebench R23'te 10.329 puan aldım.

Oyunlarda işlemci kullanmadığı için FPS düşmesi ve düşük FPS almaya başladığım için birazcık da olsa overclock yapmak istiyorum gidebildiği kadar.

Şu an 60 derece maksikum yükte sıcaklık değerlerim.

MSI B550A-PRO anakartım var.

Silikonun iyiyse 4.7GHz için 1.18v falan verebilirsin. Manuel OC için voltajda override + offset tavsiye ederim. Ya da PBO ile 4.65GHz için -30 co verip ortalama 1.2v verebilirsin. Kötüyse co düşürürsün.

PBO limiti olarak PPT 130 EDC 100 tdc 120 scalar Auto termal limit 95C yapabilirsin.

Bu iki yoldan hangisini yaparsan stabil olduğunu anlamak için P95 veya OCCT 1 saat kullanmak gerekir. Geçerse sorun yok geçmezse co düşürür veya voltajı gevşetirsin.

Arkadaki uygulamaları kapatıp yaptım böyle çıktı.

PBO ile 4, 65GHz -25 co verdim 1, 2V dediğiniz gibi 11,280 puan aldım. İyi midir yoksa ufak oynamalar yapmalı mıyım RX 7700XT besler mi?

Windows 11 kullanıyorum neden 10 gösteriyor bilgisayarda bir gariplik var.

OCCT stabilite testini açtığım gibi bilgisayar kendini yeniden başlattı.

Son düzenleme:

Fena degil ama daha iyi de olabilir.

HWiNFO atsana merak ettim.

Kilitledi bilgisayar kendini BIOS ekranına falan attı anca açtım atacağım.

Bu değerlerden sonra çok gitmeden kendini kapatıyor sistem.

Dosya Ekleri

• 1763563565583.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:

Cooler Master RR-212L-16PR-R1 sanırım bir soğutucu var diğer sistemimde geçici olarak bunu taksam iş yapar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…