Ryzen 5 5600 işlemcinin değerleri nasıl?

Makaleler
4
Herkese merhaba. Yakın zamanda BIOS güncellemesi yaptığımdan dolayı bütün ayarlarım sıfırlandı. Kendi aklımdan geldiğince ayarları yaptım. PBO'da +200 MHz frekans arttırımı yaparken Curve Optimizer ile -20 değerinde tüm çekirdeklere Undervolt yaptım. Akım, gerilim ve güç limitleri de anakartın kendi limitleri şeklindeydi. Benim merak ettiğim konu işlemci geriliminin sağlıklı olup olmadığıydı. Eskiden kullandığım gerilimlerin ne kadar olduğunu hatırlamadığım için şu anki durumun nasıl olduğunu size sormak istedim.

Aşağıdaki verileri inceleyerek sağlıklı olup olmadığını kontrol eder misiniz? Benim bu konuda "iyi veya kötü" diyebilecek deneyimim yok. Bu ayarlarla sistem uzun zamandır stabil bir şekilde çalışıyor. Ryzen 5 5600 işlemcimi MSI B550-A Pro anakart ile kullanıyorum. DeepCool'un AK620 soğutucusu var işlemci üzerinde.

İlk durumda standart bir stres testini çalıştırdım. Burada yaklaşık 100W güç çekerken 1.3V gerilimle çalıştı 4650 MHz hızda.

İkinci testte Prime95 Small FFT's çalıştırdım. AVX registerlarını da kullanması sebebiyle frekans düştü, bu durumda gayet normal. 1.28V'da 126W güç çekti işlemci.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…