Ryzen 5 5600 OC nasıl yapılır?

İşlemcime overclock yapmak istiyorum. 4.4 GHz sadece yapmak istiyorum PBO olmadan ama ne kadar denersem deneyim Core voltage kısmına girdiğim değerler asla tutmuyor yani resetliyor kendini anında. İşlemci yüksek yani 1.360 Core voltage almadan çıkmıyor yüksek frekanslara asla anlamıyorum ne yapmam gerekiyor. Kötü bir silikonlu bir işlemci mi aldım bilmiyorum ama Dark X90 hava soğutucum var ama ileride değiştireceğim zaten oyunlarda 80 bile olmuyor overclocklu denemiştim bir kere.

Son düzenleyen: Moderatör:
4.4 zaten boost hızı işlemcinin niye elle yükseltmeye çalışıyorsun? Hem de 1.36 gibi hayvani bir voltaj vererek.

1.36 aşırı yüksek. Benim 5600 1.3'ün altında 4.8 GHz stabil çalışıyor şu anda. Silikon çöp bile olsa 4.4'e 1.25'in altında çıkar, turbo frekansı kaç ki zaten?

Anakart MOSFET'lerinde sıcaklık sensörü var mı? HWiNFO'dan kontrol et. Çok ısınmıyorlarsa CPU Switch Frequency değerini arttır. Yine aynı menüden CPU LLC ayarını mode 3 gibi çok da uçuk olmayan bir değere getir. Voltaj olarak 1.25V dene.

4.4 zaten boost hızı işlemcinin niye elle yükseltmeye çalışıyorsun? Hem de 1.36 gibi hayvani bir voltaj vererek.
PBO ile kapanıyor bilgisayar normal yarım saatte bir hocam çünkü. WHEA Logger 18 hatası verip resetliyor boştayken sistem oyunda olmuyor ama. O yüzden kendim yapmaya çalışıyorum.

1.15 Çekirdek voltajı ver çarpanı da 44 yap yeterli. 2 saat Prime95 SmallFFT yap yeterli test için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…