Ryzen 5 5600 OC nasıl yapılır?

Elle voltaj vermeden çalışmıyor mu işlemci?

4.4 GHz, Override ile 1.2875 core voltage, load line calibration ayarlarının ikisini de mode 3, curve optimizerdan en hızlı corelara -15 diğerlerine -10 verdim. 11000 multi core puanı verdi Cinebench`te. @Sensei adlı arkadaş dışında yardım eden olmadı teşekkürler kendisine. Eğer resetlenme olursa curve optimizerdan düşürüp core voltage arttırıcam mecburen.

PBO ile 1.4 üzerine çıkıyor bu arada normal testlerde bile 4.4-4.6 oluyor Current kısmında ama sürekli 1.3 üzeri voltaj alıyor o yüzden tercih etmedim.

Bu arada anakartın berbatmış, 1.4V nedir PBO ile berbat değerler.

Biraz sert olacak ama söylemem lazım, doğru yaptığın hiçbir şey yok. Emeklemeden koşmaya çalışıyorsunuz. OC hakkında YT'den bir video bile izlediğinizden emin değilim, izlediyseniz de anlayacak kadar değil. Hem statik hem PBO ile OC aynı anda yapılmaz. İşlemcin yetmemesine rağmen 4.4 için yemin etmenin de bir anlamı yok.

Video izlemekle uğraşsaydım zaten konu açmazdım. Hem PBO hem OC yapmıyorum zaten PBO açılmadan curve optimizer kullanılmıyor BIOS`ta. İşlemcimde şu an yetiyor niyeyse size göre yetmiyordu ama? Hiçbir bilgim olmadan bunu yapabiliyorsam siz o kadar bilginizle 1 tane bile nasıl yapılacağı ile ilgili tavsiye vermiyorsunuz hocam. Sert konuşacaksak eğer uzun uzun rehber atıp milletin okumasını beklemeyin. Konu açmamın sebebi zaten yardım istemek konu açmazdım rehber okuyacaksam. Baştan bir gözden geçirin kendinizi bence.

4.4 GHz ile yine core voltage kısmını 1.3 yapıp offseti ise -0.275 yaptım. Load line calibration modeların ikisinide mode 2 yaptım. PBO, Global C-state kapalı. Sonuçlar böyle. 81 derece üzerine çıkmadı test boyunca. Eğer yeniden başlatırsa kendini voltajı biraz daha arttırıcam.

Son düzenleme:
Statik yerine PBO ile yapmanı tavsiye ederim.

Hala voltaj artırıyorsun. Kolay gelsin ne diyeyim stabil olmayan makineyi daha da kötü hale getiriyorsun. Laf da dinlemiyorsun.

Statik yerine PBO ile yapmanı tavsiye ederim.
PBO ile reset atıp WHEA Logger 18 hatası veriyor niye bilmiyorum ama. Bende öyle yapmak istiyorum ama 2 saat içinde bazen daha az o hatayı veriyor yeniden başladıktan sonra. Oyundayken vermiyor sadece boştayken veriyor. Sanırım core voltajının auto`da olmasıyla alakalı. PBO kapalı, GHz ve core voltage`da auto`dayken de kapanıyor birde. Sanırım core voltage auto`da olunca bir anda çok düşük voltaja alıp yeniden başlatıyor.

Yeniden başlatıp WHEA Logger 18 hatası vermesi hakkında bir fikriniz varsa söyleyin deneyim hocam. Statik OC ile deneyeceğim 2-3 gün boyunca reset vermezse öyle devam edeceğim. İşlemciyi iade edip yenisinin gelmesini beklemekle uğraşamayacağım yoksa.

İlk olarak BIOS sıfırla, BIOS güncel değilse güncelle. Global C-State kapat, All Core Negative -15 gir. Boost Clock Override Positive +200, Scalar x10, Thermal Limit'i 75-95 arası girebilirsin, sana 80 tavsiye ederim. İstersen Auto'da bırak. PPT 140W, TDC 90A, EDC 150A gir. Prime95 ile Small FFTs L1-L2-L3 testi yap.

Yeniden başladı masaüstüne girdikten 5 saniye sonra. Dediğiniz her şeyi harfi harfine yaptım. Sanırım -15 yemiyor bütün corelar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…